IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Joan Carles i Felip es demostren «orgull» mutu

La celebració dels 80 anys del monarca va estar plena d'emocions

La tierna mirada entre Juan Carlos I y Felipe VI, en una imagen de archivo.
Felip i Joan Carles van demostrar l'orgull de l'un per l'altre en l'aniversari del rei | Europa Press

La festa de celebració dels 80 anys del rei Joan Carles va estar marcada per una emotiva frase que el rei emèrit va dedicar al seu fill: «Si tu estàs orgullós de mi, jo ho estic de tu». La gran data de la qual va gaudir el monarca va estar protagonitzada per grans moments que es van viure, a més de, pràcticament, el total de la Família Reial, que no es van voler perdre un dia històric com aquest.

Felip, Letícia, Joan Carles i Sofia van encapçalar una festa en la qual van assistir més de 70 familiars del rei. Entre ells, hi van destacar la Princesa Elionor, la Infanta Sofia, la Infanta Helena, Felip i Victòria de Marichalar, entre molts altres convidats de la casa de Borbó. De fet, va ser el mateix Felip qui es va encarregar de donar el brindis, on també va mostrar l'orgull que sent pel seu pare, aconseguint així les tendres paraules de l'emèrit.

Si aquestes paraules es van convertir en la frase de la nit, el moment màgic va ser un altre: Les nétes de Joan Carles portant el pastí d'aniversari amb 80 espelmes que van il·luminar la sala principal del Palau de la Zarzuela. La reina Sofia va ser la responsable que no es posessin les clàssiques xifres. En veure-les, el rei va mostrar la seva gran sorpresa, que es va ampliar en veure que no podia apagar-les totes. Davant els visibles problemes, va ser el seu fill, Felip, qui va ajudar-lo a bufar.

Cristina, a Roma

La festa només va tenir una absència destacada, la de la filla del rei i els seus néts. La Infanta Cristina va ser convidada a l'esdeveniment, encara que es va demanar a Iñaki Urdangarin que no fes acte de presència. Sembla que aquesta petició no va agradar, pel que va optar per no assistir-hi. De fet, es va poder observar a la família gaudint d'un passeig per Roma, el què demostra que no hi havia cap compromís especial que impedís la seva presència a la festa. 

La relació de la Infanta Cristina amb la Família Reial es troba trencada després que se la involucrés amb el cas Nóos, el novembre de 2011. Des de llavors, la filla dels monarques va ser apartada de les activitats institucionals, dret que no va recuperar una vegada va aconseguir ser absolta. La condemna de sis anys i tres mesos de presó que pesa sobre Urdangarin continua deteriorant molt la imatge del matrimoni, pel que la monarquia no vol evidenciar molta relació amb ambdós.


Comentaris

envia el comentari