Imatge de Joan Carles

Joan Carles fa una trucada i reconeix el que està passant: «Tot un detall»

Joan Carles s'ha posat en contacte amb el seu fill de manera urgent

Joan Carles continua vivint a Abu Dhabi després dels escàndols que li van assenyalar completament, uns dubtosos negocis que van enfadar el seu fill. Aquest el va convidar a anar-se'n a un altre país perquè no volia que la imatge de la monarquia espanyola s'enfonsés del tot. Joan Carles va acceptar, encara que amb certes reticències, i fa uns dies li ha trucat per un motiu de pes.

Tothom sap que la relació entre Joan Carles i el seu fill és molt freda. Malgrat això, el darrer dilluns 30 de gener va ser l'aniversari del rei Felip. El monarca va rebre un missatge del seu pare, que no va faltar a la cita encara que la seva relació ja no és la de fa anys, ni de bon tros.

A principis d'aquesta setmana, el marit de la reina Letícia feia 55 anys sense cap celebració especial. Cal ressenyar que aquell dia el rei d'Espanya no tenia cap acte oficial a la seva agenda.

Joan Carles es posa en contacte amb el seu fill per un motiu especial

El seu 55è aniversari el va celebrar de la manera més familiar al palau de La Zarzuela amb la reina Letícia i la seva filla, la infanta Sofia. I també hi va ser present la seva mare, la reina Sofia. La gran absència del seu aniversari va ser la princesa Elionor, que continua estudiant en un prestigiós col·legi internacional de Gal·les. La veritat és que Felip VI va trobar molt a faltar l'hereva de la corona espanyola.

Primer pla del rei Joan Carles
El rei Joan Carles ha fet una trucada important. | GTRES

El cas és que ja són quatre anys els que els reis d'Espanya han decidit netejar la seva agenda oficial quan arriba el 30 de gener: volen passar en família una data tan assenyalada com aquesta.

Joan Carles ha parlat amb el Rei pel seu 55è aniversari

Segons el portal Monarquía Confidencial, fonts properes al palau de La Zarzuela van confirmar a aquest mitjà que Felip va tenir un detall del seu pare. El monarca, que no va parar de rebre missatges pel seu aniversari, també va fer unes videotrucades amb la seva filla Elionor, i amb el seu pare, Joan Carles.

La veritat és que el rei Felip acostuma a fer aquest tipus de videotrucades, fonamentalment amb la seva filla que estudia batxillerat fora d'Espanya. La noia troba a faltar el seu pare, sobretot en un dia tan assenyalat com el que va tenir lloc dilluns passat.

Imatge del rei Felip VI al costat del seu pare, el rei èmerit Joan Carles I
Joan Carles ha felicitat el seu fill Felip. | CatalunyaDiari

Aquestes fonts que informaven del contacte que ha tingut Felip VI amb la seva filla i el rei emèrit, així com exposen que la relació amb el rei emèrit «està més calmada».

«M'alegro de veure't, pare»

I tot des que es van veure a Atenes, quan tots dos van acomiadar amb la resta de la família reial Constantí II de Grècia, el germà de la reina Sofia. A més, s'ha filtrat que va ser un moment entranyable per a tots dos. «M'alegro de veure't, pare», així va ser la salutació que li va proferir l'actual rei d'Espanya a Joan Carles durant el seu retrobament a Atenes. Aquesta frase s'hauria pronunciat durant el sopar familiar organitzat pel fill major de Constantí, Pau de Grècia.

D'altra banda, Felip VI també va rebre les felicitacions de les seves germanes, les infantes Elena i Cristina, amb les quals tampoc no té una especial relació des de fa un temps. El cas és que, encara que haguessin volgut anar a La Zarzuela, no haurien pogut: Cristina resideix a Ginebra i Elena tenia l'agenda plena, malgrat trobar-se a Madrid.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp