IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Joan Manuel Serrat escriu una carta al Barça i exigeix la renovació imminent de Messi

El cantautor ha escrit un article polèmic a ‘El País’ dirigit al president del Barça

El cantautor català, Joan Manuel Serrat
El cantautor català, Joan Manuel Serrat | EFE

En les últimes setmanes Catalunya ha viscut tot una allau de comentaris a causa de la crisi política per la qüestió catalana. Concretament, si fem un filtratge de les persones que han opinat, mentre feien el seguiment de les diferents jornades per les quals ha passat el procés d'independència, i totes les posteriors conseqüències, per part del govern espanyol, Joan Manuel Serrat ha estat objecte de crítica.

Molt abans de l'1-O, el cantautor explicava que els partits independentistes han creat «una gran fractura social». Tanmateix, va assegurar, en el seu moment, que el referèndum «no és transparent i no pot representar ningú». En dies posteriors a la jornada de votació, Serrat va dir que el que s'estava vivint a Catalunya «és un fracàs». Demanava diàleg, per part dels polítics, «que parlin o s'apartin i deixin que siguin altres els que parlin».

Doncs bé, aquest dissabte, 18 de novembre, Serrat ha tornat a estar en el centre d'atenció de les males llengües. El cantautor ha escrit un article al diari 'El País' parlant del jugador del FC Barcelona, Messi, i posant de volta i mitja al club blaugrana. Serrat posa entre l'espasa i la paret al director, Josep Maria Bartomeu, demanant disculpes als lectors.

L’article comença exposant al president del Barça la seva preocupació: «Respectuosament, vull fer-te arribar aquesta carta, preocupat com estic, per un tema que des de fa massa temps manté confusos i desassossegats a socis i simpatitzants de la nostra entitat, fins i tot tal vegada a vostè també, i que estem desitjant rematar d'una vegada per sempre amb un final feliç».

Serrat justifica que Messi, «pot negociar a partir de l’1 de gener amb qui vulgui i per qui vulgui», i no amagar informació com el cas de la sortida de Neymar. Però això no passarà per obra divina de la «Moreneta». Li diu al president que el Barça ha de ser el club de l’afició i això no està sent així. Si totes les cosses positives passen, no se li atribueix a ell el mèrit.

Serrat diu que no és ningú per jutjar el sou del jugador argentí, com si tampoc es queda o marxa per determinades qüestions econòmiques. Fa una crítica de les especulacions econòmiques que se’n fan al voltant d’un jugador. Descriu a entitats bancàries i directius que fan d’intermediaris. Aquests provoquen disgustos a l’afició perquè són ells qui acaben decidint i no el mateix jugador, «passen els dies i no hi ha una resposta».

El cantautor té por que tot això acabi com Neymar. A la vegada diu que un equip són tots els jugadors i no la foto d’un de sol, «els que acompanyen al mestre». Serrat esriu una frase amb declaració d’intencions: «tant els hi costa explicar què està passant?». En demana un esforç per part de la directiva. No vol més secrets, vol raons. 

Finalitza l’aticle dirigint-se a Messi, dient que, «t’he vist créixer com a futbolista en les nostres divisions inferiors i omplir les nostres vitrines amb trofeus que ens han omplert d'orgull. Serà molt difícil que aquest club gaudeixi d'un altre jugador com tu i la gratitud dels afeccionats del FC Barcelona a tu, malgrat l'efímers que som, serà eterna».

Conclou amb, «No vull que vesteixis una altra efímera que no fos la blaugrana, però si en algun moment, com en alguna ocasió has dit, decidissis acabar els teus dies esportius en Newell’s, et juro en el nom del Negre Fontanarrosa que, si el meu cor canalla encara palpita, t'acompanyaré fins al Parc Independència vestit de leprós per donar-te les gràcies per tant, tant i tant futbol. Blaugrana al vent».


Comentaris

envia el comentari