Des que la princesa Leonor va fer 18 anys, les seves aparicions públiques han generat un gran interès, especialment per les joies que escull lluir. La jove hereva s'ha atrevit a portar una varietat de joies, des de peces de bijuteria assequibles fins a joies heretades o prestades per la seva mare.
Tot i això, durant la seva estada a l'Escola Naval de Marín, la filla de Felip i Letícia haurà de separar-se d'aquestes peces, ja que allí no podrà fer-ne ús.
Tot i que el joier de la Casa Reial espanyola no és tan extens com el d'altres monarquies europees, les joies de la família reial formen un inventari considerable.
Aquest inventari privat inclou joies heretades a títol personal, regals rebuts en ocasions especials com a casaments, naixements o majories d'edat, i adquisicions particulars.
Aquestes són totes les joies que la princesa Leonor no podrà portar a l'Escola Naval de Marín
Als actes oficials que ha presidit des que va fer els 18 anys, la princesa Leonor ha lluït tota mena de peces de joieria. Després de la jura de la Constitució, va rebre de mans del seu pare el collaret de la Reial Ordre de Carles III. A més, aquell mateix dia també va rebre les Medalles d'Or de les Corts Generals.
Per a aquesta ocasió tan especial, l'hereva del tron espanyol va lluir unes arracades de la firma Gold&Roses, regal dels seus pares. Les arracades, elaborades en or rosa de 18 quirats amb diamants i tanzanites, tenen un valor aproximat de 2.000 euros.
Tot i això, aquest és només un dels molts regals que la princesa Leonor va rebre per commemorar la seva majoria d'edat, obsequis que han passat a formar part del seu joier.
Entre les peces més destacades, el Principat d'Astúries va lliurar-li una medalla d'or de 18 quirats i nacre amb la imatge de la Mare de Déu de Covadonga. Aquesta peça se suma a la insígnia de la princesa d'Astúries, elaborada en or, diamants i robins, que ja formava part de la seva col·lecció.
Des de les Illes Balears, la princesa Leonor va rebre uns pendents que repliquen la rosassa de la Catedral de Palma, de la firma Isabel Guarch, i valorats en uns 1.400 euros.
Una altra de les peces que s'ha convertit en un element clau del seu joier són dos parells d'arracades en tons blaus. El primer pertany a la firma Luzz Diamonds. Aquestes joies, confeccionades en or blanc amb diamants i topassis, tenen un valor aproximat de 1.600 euros.
El segon parell d'arracades és una peça encara més especial, ja que es tracta d'un regal que Felip VI va fer fa uns anys a la reina Letícia.
Tot i que tant la monarca com la princesa Leonor els han lluït moltes vegades, l'autoria d'aquestes arracades ha estat motiu de debat. Mentre alguns creuen que són de la firma Bvlgari, altres se'ls atribueixen a la joieria Aldao.
Aquests pendents són convertibles. Això significa que poden ser usats com a pendents penjolls en or blanc, diamants i aiguamarines, o com a simples pendents d'or blanc i aiguamarines.
Des de fa generacions, els joiers de les reines d'Espanya han crescut amb peces de gran valor històric i sentimental. Moltes d'aquestes joies van ser inventariades amb cura al testament de la reina Victòria Eugènia, i avui dia, la majoria estan en possessió de la reina Letícia.
No obstant això, hi ha excepcions, com un fermall de brillants que, per desig exprés de Maria de les Mercedes, està en poder de Simoneta Gómez-Acebo.
A més d'aquestes peces, la princesa d'Astúries té a la seva disposició quatre tiares reials que encara no han lluït. Aquestes tiares són la de la Xata, la Floral, la Princesa i la Prusiana. Aquesta última és particularment especial, ja que tant la seva mare com la seva àvia la van fer servir en les seves noces.