Basté, sobre Sáenz de Santamaría: «No he estat mai sant de la seva devoció»

El periodista al capdavant d''El món a RAC1' publica el llibre 'Els meus cafès amb gent interessant'

Jordi Basté publica un llibre on parla de les «interioritats» del programa 'El món a RAC1'   | Cedida

El periodista català, editor i presentador del programa líder de la ràdio catalana 'El món a RAC1', Jordi Basté, ha publicat un nou llibre: 'Els meus cafès amb gent interessant'. Durant una entrevista amb Toni Clapès, al programa 'Versió Rac 1', Basté ha explicat que aquest llibre descobreix les «interioritats» del programa que ell mateix presenta.

Ara fa dotze anys que el periodista està al capdavant del programa 'El món a RAC1' i és per això que Clapès ha volgut saber com es va produir l'arribada de Basté al programa: «Vaig ser l'última opció per presentar 'El món a RAC1'; abans n'hi va haver tres: Toni Soler, Xavi Roca i el que era el meu preferit, Xavi Coral».

Jordi Basté va ser «l'última opció» per presentar el programa | RAC1

 

«Ningú s'esperava que pogués ser l'elegit»

Durant aquests dotze anys però ha hagut de fer front al prejudici que tenien els altres sobre ell perquè provenia del món del periodisme esportiu que, segons ha explicat Batllé, li ha generat algunes desconfiances significatives al llarg d'aquests anys: «Jordi Pujol estava acostumat a periodistes polítics i jo, per a molta gent soc un intrús». El periodista ha afegit que «al Pujol li agrada envoltar-se de gent amb cultura política i jo no en tenia».

No obstant això, aquest hàndicap li ha valgut també el reconeixement d'altres companys de professió com el de José Antich, antic director de 'La Vanguardia' que un dia li va dir que tenia «una cosa dolenta i una de bona». Antich es referia al fet que Batllé «no tenia cultura política» una circumstància que era bona i al mateix temps es convertia en un punt feble.

«Si fos per Soraya Sáenz de Santamaría, jo no estaria fent el programa»

Batllé ha parlat d'una de les protagonistes del seu llibre, l'exvicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, amb qui ha confessat que no ha tingut gaire relació malgrat que ella el segui de ben a prop: «Si fos per Soraya Sáenz de Santamaría, jo en aquest moment ja no estaria fent el programa. Per informacions que tinc, no he estat mai sant de la seva devoció» ha manifestat el català.


Comentaris

envia el comentari