Primer pla de Jordi Cruz

El català Jordi Cruz revela amb qui es vol casar i no és la seva xicota

Jordi sorprèn tothom amb les seves paraules

Jordi Cruz no sol mossegar-se la llengua, i quan parla ho fa amb molta claredat. Encara que això li generi algun tipus de retret o acabi provocant que tothom en parli. En una entrevista amb 20 Minutos no sorteja cap pregunta i parla dels seus projectes de hostaleria i televisió.

Són molts els temes que tenia sobre la taula. El suport públic a la gestió de la presidenta de la Comunitat de Madrid durant la pandèmia és un dels aspectes que s'aborden. També les condicions laborals del sector o el preu dels restaurants d´alta cuina.

Tot i que es confessa un català de cap a peus, Jordi admet que a Madrid s'estan fent les coses molt bé. A la capital hi ha «ara mateix unes ganes d'alternar, de sortir, de menjar i passar-s'ho bé». Cosa que encanta a qualsevol empresari del sector.

Aprecia que és «una de les ciutats que està amb l'actitud i les ganes que fa un temps no tenia. I que ha sabut treure pit en aquests moments tan dolents i mantenir l'esperit». Considera que és un bon lloc «per fer coses», però això no implica que no segueixi  identificant-se amb Barcelona.

Quan se li pregunta si en algun moment es va penedir de les paraules elogiant el paper d'Ayuso durant la crisi, manté la seva idea. «Ho reafirmo i m'hi caso demà, amb Ayuso», apunta el xef.

Jordi Cruz
Jordi Cruz destaca el paper de la Comunitat de Madrid durant la pandèmia. | GTRES

Sosté que «no estem parlant de política». Segons la seva opinió, els hostalers com ell han viscut una situació molt delicada, gairebé sense ajudes. Per això veia amb certa enveja el paper que adquiria la classe política a la capital, on van lluitar perquè «bars i restaurants estiguessin oberts».

Jordi Cruz assenyala que era evident «sobreviure i protegir-se d'una pandèmia. Però a més d'evitar que no ens morim de covid, cal evitar que morim de gana». Considera que es va posar en pràctica una política constructiva que va permetre que Madrid «surti reforçada».

Recorda que Barcelona no va córrer la mateixa sort. La seva ciutat va patir «molts problemes que crec que tothom coneix», referint-se sobretot a la «classe política».

Explica que al marge d'ideologies o creences no és comprensible que la gent no valori les bones actuacions d'alguns partits o noms. Això sí, ell no vol reparar en altres temes més profunds que afecten la presidenta de la Comunitat.

«Jo, si ha fet coses amb les mascaretes, si és del PP...», deixa anar el cuiner. «Jo no parlo del seu partit, ni del seu germà, sinó de la gestió de la senyora Ayuso. Em sembla que ha estat molt bona per a l'economia turística de la ciutat».

Jordi Cruz i el seu futur a la televisió

Jordi Cruz està molt agraït a l'oportunitat que l'ha concedit la televisió. «Ens ho passem bé, ens divertim i ens ha ajudat a passar èpoques dolentes. Segurament el restaurant hauria anat pitjor sense aquesta exposició», subratlla.

Això sí, quan arribi el final ho agrairà. Sobretot perquè «sóc cuiner, no sóc actor», i disposa de quatre restaurants que li roben molt de temps. Aprofitarà per «donar vida a aquest cuiner que la tele es menja».

Isabel Díaz Ayuso mig somrient i mirant cap a un costat
Jordi Cruz elogia Isabel Díaz Ayuso.  | GTRES

Desvela que treballa «tots els dies de la setmana». En algun moment va travessar per una etapa d'«ansietat física, no mental».

Això li va permetre descobrir casa seva i que «volia passar-me el diumenge allà». Però a la seva cuina també es dedicava a fer receptes i això li encanta.

El proper projecte de Jordi Cruz serà obrir un nou restaurant a Madrid. Això sí, de moment està buscant un lloc que s'ajusti a les seves necessitats.