IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Jordi Cuixart envia una carta des de la presó als socis d'Òmnium Cultural

El president de l'entitat ha decidit no formar part de cap llista electoral pel 21-D

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart | CatalunyaDiari.cat

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha enviat una carta des de la presó als socis de l'entitat en què els agraeix la feina feta i l'«escalf» que rep d'ells «dia rere dia». «Ens volien aïllar i estem més units que mai, us llegeixo cada nit i em sento l'home més afortunat del planeta», diu Cuixart en la missiva, enviada el passat 10 de novembre, pocs dies abans de complir-se un mes de la seva estada a la presó.

Cuixart també explica que no formarà part de cap llista electoral de cara al 21-D i subratlla que l'entitat ha de mantenir el seu paper transversal «des del màxim respecte cap a la feina de les forces polítiques».

El president d'Òmnium assegura que està bé: «Amb les necessitats bàsiques cobertes i un tracte correcte, com si fóssim uns presos comuns, però òbviament això no ens fa oblidar que el nostre empresonament és del tot injust i infundat». «Per això no ens cansarem mai d'exigir la llibertat de tots els presos polítics», afegeix.

Cuixart diu que aquests dies des de la presó ha pogut reflexionar sobre l'entitat. «Des dels fundadors als nostres dies, indubtablement recordant la Muriel, els companys del territori, els tècnics, els voluntaris, la Junta Nacional, amb les desenes de milers de socis i amb tanta i tanta gent, sense l'esforç dels quals, avui, no seríem aquí. Vull reiterar que és tot un honor ser el president d'Òmnium, el desè de l'entitat, però sobretot és un plaer compartir amb tots vosaltres aquest camí que estem fent junts. Gràcies de tot cor», assenyala.

 

Resposta a l'aplicació del 155

Cuixart explica que les institucions catalanes han rebut un atac «sense precedents» però la resposta, diu, també ho està essent: «Més serens que mai, més cívics i pacífics que mai, però amb tot el coratge i la determinació», apunta.

«Recordem no caure en cap provocació —sé de què parlo— i seguir mantenint l'esperit d'autoestima col·lectiva que empelta el nostre interior de força i bondat i ens permet avançar com mai hauríem imaginat», remarca.

Eleccions del 21-D

El president de l'entitat parla de la defensa incansable de la unitat del sobiranisme i diu que és la «principal eina» i també la «responsabilitat de tots» perquè «segueixi donant fruits». En aquest sentit, Cuixart diu que davant les eleccions «il·legítimes» del 21 de desembre «cal que el sobiranisme tregui un gran resultat per dir no al 155 i seguir construint un país lliure».

El dirigent de l’entitat sobiranista recalca que és «molt important» que Òmnium mantingui el seu paper transversal com a entitat de la societat civil «des del màxim respecte cap al paper de les forces polítiques». «La nostra feina és ara més important que mai i jo vull continuar sent-ne el president, ara des de la presó, tasca incompatible amb formar part d'una llista electoral», afirma.

Finalment, Cuixart parafrasejant a Miquel Martí i Pol, diu que «tanmateix, la remor persisteix» i que «el llegat de tots aquells lluitadors antifranquistes que persistiren amb una determinació absoluta, ens obre les portes a la llibertat». «Mai res ni ningú ens podrà aturar», sentencia.


Comentaris

envia el comentari