IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Jordi Évole publica un article demanant què vol que passi a Catalunya

«Vull que no hi hagi presos polítics. Vull tornar a esmorzar amb Jordi Cuixart a la Diagonal. Vull que no em diguin unionista per no ser independentista»

Jordi Évole en una imatge d'arxiu.
Jordi Évole en una imatge d'arxiu. | Cedida

Jordi Évole ha publicat un article a El Periódico demanant què vol que passi a Catalunya, versionant el poema 'Quiero todo esto' de José Agustín Goytisolo. El periodista comença el seu text amb un «Vull deixar de viure dies històrics. Vull llevar-me sense sobresalts. Vull que cada hora no hi hagi una 'Última hora'. Vull deixar d'etiquetar i que m'etiquetin», i fa una especial menció a l'empresonament dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, amb un «Vull que no hi hagi presos polítics. Vull tornar a esmorzar amb Jordi Cuixart a la Diagonal». Évole segueix amb un «Vull que no em diguin unionista per no ser independentista». 

«Vull menys relats èpics. Vull manifestacions on els convocants donin menys assistència que la policia. Vull que no em diguin què he de fer. Vull que els observadors internacionals ens deixin d'observar. Vull que no ens flipem si sortim al 'Washington Post'. Vull que deixem de perdre tanta energia en un sol tema. Vull votar en molts referèndums, i no principalment sobre temes territorials. Vull que la repressió s'apliqui als repressors. Vull deixar de viure setmanes decisives. Vull avorrir-me. Vull carrers sense banderes», continua el periodista, en una extensa enumeració de peticions. 

El presentador de 'Salvados' acaba la seva versió del poema de Goytisolo amb un «Vull que la meva pàtria no superi les fronteres del meu barri. Vull que la meva pàtria siguin els meus amics. Vull que els salvapàtries se salvin a ells sols, que és el que ja acostumen a fer», mentre continua que «Vull no cabrejar-me als grups de WhatsApp. Vull tornar a emborratxar-me amb col·legues que pensen diferent. Vull abraçar-me amb el rival». Finalment, «vol» que Goytisolo el perdoni per haver-lo «intentat copiar» i que Federico Lupi li recordi que «existeix el lloc al món que vol, encara que ara quedi molt lluny». 

L'article d'Évole ja ha recollit a Twitter un miler de retuits i gairebé 3.000 «m'agrada», mentre que desenes de persones han volgut mostrar el seu acord o desacord amb les paraules del periodista. 


Comentaris

envia el comentari