IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Jordi Hurtado: 23 anys a 'Saber y ganar' i més de mig milió d'euros a l'any

El presentador gaudeix d'una vida tranquil·la i allunyada del trànsit en un palauet de 400 m² a Molins de Rei

El presentador català viu en un palauet de 400 m² a Molins de Rei | RTVE

Si hi ha un sol presentador que destaca pel seu longeu compromís en una cadena aquest ha de ser Jordi Hurtado (62). Alguns, amb poca originalitat i imaginació, s'atreveixen a titllar-lo d'immortal; altres, més pensants, se sorprenen sobre com, increïblement, 'Saber y Ganar' ha sobreviscut als estralls que comporten les purgues de la televisió pública, les reformes laborals i, sobretot, la decadència en la demanda —i per extensió en l'oferta— del contingut televisiu després de la forta irrupció de la 'telebasura'. Consegüentment, Hurtado pot presumir d'haver dedicat tota una vida a un únic ofici: divulgar, a través del seu paper com a presentador, la cultura i la ciència.

La seva segona casa —els estudis de Sant Cugat— van acollir-lo, per primera vegada, l'any 1985 per a presentar el concurs 'Si lo sé no vengo'. Molt abans, va treballar com a presentador d'un concurs de radiò, 'Lo toma o lo deja', a Ràdio Barcelona. Anys després, va comandar altres concursos: '3x4', '¿Cómo lo hacen?', 'Carros de Fuego'... Finalment, l'any 1997, va decidir aventurar-se amb 'Saber y Ganar', aconseguint fent-se d'or en dues dècades.

Li agrada estar en família i allunyat del soroll

Vint-i-tres anys al capdavant del programa, una dedicació passional evident i un acompliment impecable han fet que Hurtado hagi obtingut una recompensa envejada. Amb només el programa, ingressa més de mig milió d'euros a l'any. Amb tot, els diners no són tot el que obté de 'Saber y ganar', sinó que la possibilitat de gravar quatre o cinc programes en un dia li atorga una ingent quantitat de temps, quelcom, com diria Pepe Mujica, els diners mai poden comprar. Ho inverteix amb la seva família —està casat amb Rosa Palauamb qui té tres fills.

A principis de segle, quan ja feia sis temporades estava al concurs, va adquirir un terreny de 600 m² a Molins de Rei, i va construir-hi un palauet de 400 m², amb piscina i jardí, per viure-hi discretament allunyat de la fama i el soroll del trànsit.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari