IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Jordi Évole apareix a ‘El Hormiguero’ i parla sobre la independència de Catalunya

El periodista ha criticat al govern de Rajoy i a la Generalitat per les seves últimes actuacions

Imagen de Jordi Évole en el plató de 'El Hormiguero'.
Imatge de Jordi Évole al plató de 'El Hormiguero'. | Cedida

Jordi Évole va tornar aquest dijous 2 de novembre al plató d'Antena 3 per participar en el programa de Pablo Motos, ‘El Hormiguero’. El periodista va reaparèixer per presentar l'estrena de la nova temporada del seu programa ‘Salvados’ i va parlar sobre diversos temes, però el més remarcable va ser la seva opinió sobre la situació en la qual es troba immersa Catalunya. Tant el presentador com el convidat, van advertir al públic només començar el programa que l'entrevista d'avui no anava a ser la diversió que solem veure sempre al programa de Motos, ja que, «és una situació difícil per a molts», va començar afirmant el de ‘Salvados’, tal com explica 'Fórmula TV'. «El que vivim de ficar en una presó a un govern autonòmic em dol i preocupa i no ens porta a cap costat», va explicar visiblement enfadat amb el tema.

El fet que diversos consellers catalans i Oriol Junqueras hagin entrat a la presó, és per a ell, «una equivocació enorme. Jo crec que a Catalunya no hi ha gent que es sent més protegida per veure'ls a la presó, no és la solució. És un problema polític que s'ha de solucionar amb política», ja que «hi ha persones jutjades que no entren a la presó. En canvi en això hi ha una actuació immediata, què guanyes tenint de nou a moltíssima gent al carrer? Ha d'haver-hi poca gent a Espanya satisfeta amb aquesta decisió». Durant l'entrevista, el reporter va analitzar la gran fragilitat que divideix Catalunya i va explicar el dolor que s'estava produint entre la societat: «la situació allí s'ha polaritzat molt. Jo que en molt temps m'he negat que existia la polaritat és una realitat».

Segons el periodista, l'única forma de solucionar-ho és «capejar-ho i superar-ho. Hem de preservar la convivència, ja que la independència és una part de la societat catalana que no es va esborrar. Ha vingut per quedar-se». Évole va voler anar més enllà durant la seva entrevista i també va voler parlar sobre les persones no independentistes: «Això ha crescut però, cal no oblidar a l'altra part. Cal entendre aquesta societat plural que no es pot trencar i amb actuacions com la d'avui no es col·labora per a això. Han aconseguit cohesionar de nou a l'independentisme». Per al presentador de ‘Salvados’, el gran problema és que «un líder polític amb altura de mires ha de saber dir-li a la seva gent el que no volen sentir. Aquí arribarà un punt on guanyarà qui freni».

A més de tot això, Jordi també va parlar sobre la seva entrevista amb Maduro que va rebre un gran nom de crítiques per part del president de Veneçuela. «Jo no la vaig veure tan dura l'entrevista el que passa és que s'ha trobat amb coses que mai ha vist. No em creia tenir-li davant després de 30 hores d'espera». Cal assenyalar que els teleespectadors hauran d'esperar per gaudir d'aquesta entrevista, ja que el programa s'estrenarà aquest pròxim diumenge serà sobre la guerra a Síria.

Segons Évole, «És un programa molt especial perquè és la primera vegada que anem a un front de guerra. Hem vist imatges que et desesperen i et puc garantir que t'adones de com pot ser una guerra. El que més et fa mal és que això que estàs veient no va obrir cap informatiu perquè ja no ens importa». Finalment, el periodista va voler deixar una reflexió a totes les persones que estaven escoltant-li: «Siguem responsables de la fragilitat que tenen les convivències. Què no visquem mai una situació com aquesta, si us plau».


Comentaris

envia el comentari