Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L’ascens de José Antonio Togores, l’onclastre de la reina Letícia

El germà de la madrastra de Letícia ostenta el càrrec de Cap Superior de la Policia Nacional de Catalunya
José Antonio Togores Guisasola va ser anomenat comissari de la Policia Nacional el 2004  | Guillem RS

 

En un dels moments més delicats de la història respecte a la relació entre Espanya i Catalunya, s’ha conegut la relació familiar entre la reina Letícia i el Cap Superior de la Policia Nacional de Catalunya. Segons ha avançat ‘La Coctelera’, Antonio Togores Guisasola és el germà de la madrastra de la reina, lligam que no ha agradat gaire a la Casa Reial.

 

Un càrrec complicat

Les detencions dels alcaldes de Verges i Celrà, el conflicte català i la vaga de taxis, entre altres assumptes, formen part de la vida de José Antonio Togores Guisasola, el germà de la dona de Jesús Ortiz, pare de la Reina, que actualment ocupa el càrrec de Cap Superior de la Policia Nacional a Catalunya.

 

Tot i que els seus últims anys han estat centrats en Catalunya, un altre dels episodis més importants de la seva carrera va ser durant els disturbis del 15-M a Madrid, que van obligar a fer desallotjaments forçosos a la plaça del Sol, moment en que era cap dels antidisturbis de la Policia Nacional.

 

Jesús Ortiz, pare de la reina Letícia, juntament amb la seva dona Ana Togores | Informalia

 

Una educació disciplinada per a tota la família

José Antonio és germà d’Ana Togores, actual esposa del pare de Letícia. El pare d’Ana i José Antonio era un reconegut militar, la dona del qual, María del Carmen Guisasola, era considerada una de les dones més boniques i elegants de la societat madrilenya quan el seu marit era militar.

 

 

L’ascens de l’onclastre de la reina

Disciplinat i amb un fort caràcter, José Antonio Togores es va formar, igual que el rei, en l’acadèmia General Militar de Zaragoza, on es formen els oficials de terra. Des del casament de la reina Letícia amb Felip VI, el Cap Superior de Policia no va parar d’ascendir laboralment

 

Letícia i Felip de Borbó, juntament amb Jesús Ortiz i la seva dona, Ana Togores | Informalia

 

El germà de la madrastra de la reina es va incorporar com a tinent al cos de la Policia Nacional a finals dels anys 70; al cap de poc temps, va passar a ser inspector de policia, com molts dels seus companys de promoció. Va aconseguir aprovar les oposicions per ser comissari el 2004, justament el mateix any en què Letícia es casava amb el príncep Felip.

 

 

José Antonio ha aconseguit sis creus al Mèrit Policial i set medalles atorgades per la Interpol. Té coneixements respecte antidisturbis, gossos policia, experiència en la unitat de desactivació d’explosius (Tedax)... Molts companys de feina asseguren que, a més, José Antonio té bastant èxit amb les dones.

 

Enfontament amb els seus superiors

L’any 2010, l’onclastre de Letícia va protagonitzar un enfrontament amb els seus superiors: la situació va ocórrer quan un avió del Ministeri de Defensa havia de transportar un grup de presos que complien condemna a Veneçuela per tràfic de drogues. L’avió fou retingut a Caracas amb 53 policies a bord.  El ministeri va llançar un comunicat on afirmava que l’avió havia sigut retingut per problemes del vol, però Togores es va pronunciar en contra: va redactar un informe on assegurava que els policies havien sigut tractats com a delinqüents.

 

També pots llegir: La Casa Reial rebrà l'increment pressupostari més elevat en una dècada

Comentaris