Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de José Luis Gil.

José Luis Gil enfonsat en assabentar-se de la mort del seu amic de 'La que se avecina'

José Luis Gil, consternat després d'assabentar-se de la mort de Pep Guinyol

José Luis Gil es continua recuperant al seu domicili després de l'infart cerebral que va patir el mes de novembre passat. Mentre es millora, s'ha assabentat d'una tràgica notícia. I és que un dels companys amb qui va treballar a la sèrie La que se avecina ha perdut la vida les últimes hores.

José Luis Gil no es creia que aquest dilluns 17 d'octubre l'actor català Pep Guinyol havia mort als 68 anys.

Una trista notícia  pel món de la interpretació del nostre país. I és que el mort actor va ser àmpliament conegut durant les dècades dels 80 i els 90 en treballar en diversos programes i sèries de la televisió catalana.

José Luis Gil es queda consternat després de la mort del seu company

Això sí, a la seva última època, l'amic de José Luis Gil va treballar en produccions nacionals. Per exemple, el vam veure actuar com a actor secundari a sèries com Crematorio, La que se avecina o Cuéntame como pasó .

José Luis Gil a un 'photocall'
José Luis Gil ha recibido con tristeza una noticia inesperada | GTRES

Dilluns a mitja tarda, el periodista Toni Vall informava de la seva trista mort a través d'un tuit en què li rendia un emotiu homenatge.

«El recordo de Fes Flash de TV3 amb els fabulosos Peludos. I també de molts muntatges teatrals, inclòs la fantàstica L'auca del senyor Esteve, de Marsillach que va inaugurar el Teatre Nacional», ha tuitejat el periodista.

Mor Pep Guinyol, conegut actor català, als 68 anys

Un dels seus treballs més populars va ser cap als anys 80, com a ajudant de Joaquim Teixidor al concurs de Tres i l'astròleg de l'autonòmica catalana. En aquest espai es feia servir l'astrologia com un joc. Cada setmana, hi acudia un convidat famós i dos participants amb la mateixa data de naixement que ell.

José Luis Gil ha rebut amb tristesa una notícia inesperada
Pep Guinyol ha mort als 68 anys | Telecinco

Ja als 90 es va posicionar com un dels secundaris més importants de la televisió. Va sortir en sèries com a Farmacia de Guardia, i continuava treballant a Catalunya a Cròniques de la veritat oculta o Estació d'enllaç .

A finals dels 90 el vam veure a Manos a la obra, Compañeros, La casa de los lios i El comisario. Mentrestant, als principis dels 2000, va tenir un paper protagonista a El botones Sacarino, l'adaptació del còmic d'Ibañez.

Fins al 2016 va treballar en sèries de com Hospital CentralSin tetas no hay paraíso, Cuéntame como pasó, Ana y los 7, La sopa boba o El inquilino. A les citades, Guinyol va treballar com a secundari.

Pep Guinyol, actor de La que se avecina
Pep Guinyol, actor de 'La que se avecina' | Telecinco

José Luis Gil recorda el pas de Pep Guinyol per La que se avecina

En els seus últims anys, el seu treball més valorat va ser a la sèrie La que se avecina, en què va treballar amb José Luis Gil. A la mítica sèrie dels germans Caballero, aquest feia de José Luis San Cristóbal, un personatge que va donar molt a parlar.

Era el cap responsable de vendre els pisos a Mirador de Montepinar. I va tenir les picabaralles amb Izaskun i Mari Tere perquè van okupar un dels seus pisos.

A la primera temporada, va intentar fer-les fora, però va arribar el dia en què les va deixar viure allà a canvi que venguessin la resta d'habitatges. Al final, aquest acabava a la presó quan es va saber que la construcció no era legal.

Temporades després, aquest va fer un cameo en un episodi quan surt de la presó, cosa que va agradar, i molt, als seguidors de la sèrie.

Després d'aquest paper, se'l va veure en dos episodis d'Águila Roja, un el 2010 i l'altre cap al 2016. La resta de la seva vida ha estat enfocada al món del teatre. En els seus últims temps, Pep Guinyol no només treballava en aquest terreny com a actor, també ho va fer com a escriptor i director.