Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'Ortega Cano amb ulleres de sol i mig somrient

José Ortega Cano revela què va passar a la presó després de tancar-se a la cel·la

José Ortega Cano ha explicat tots els detalls

José Ortega Cano ha parlat sense pèls a la llengua de tot el que va passar quan va entrar a la presó per complir condemna amb la mort de Carlos Parra. El 28 de maig del 2011, el marit d'Ana María Aldón es va veure involucrat en el terrible accident que va acabar amb la vida de Parra, un home que vivia prop d'on es va produir aquesta desgràcia.

Segons va explicar Ortega Cano fa uns anys durant la seva entrevista amb Bertín Osborne, «anava a deixar la meva filla a un poblet proper d'on estàvem[…]La vaig deixar, vaig tornar i, en tornar, em vaig desmaiar i ja no me'n recordo de més. Quan recupero la consciència, m'assabento que havia mort una persona i em vaig voler morir. Em vaig penedir i vaig demanar perdó a la família».

Encara que al principi es va parlar que el mestre anava sota els efectes de l'alcohol, finalment el Jutjat Penal número 6 de Sevilla va anul·lar aquesta prova i va al·legar que s'havia trencat la cadena de custòdia a l'hospital on va ser ingressat.

Primer pla d'Ortega Cano.
Ortega Cano va ser condemnat per la mort de Carlos Parra. | GTRES

Després d'una llarga batalla legal, el pare de Gloria Camila va ser condemnat a dos anys, sis mesos i un dia de presó per un delicte d'homicidi per imprudència greu i contra la seguretat viària. A més, va haver de pagar una indemnització de més de 150.000 euros a la família de Parra i se li va retirar el permís de conduir durant tres anys i mig.

Ara, 11 anys després d'aquest terrible accident, José Ortega Cano ha parlat sobre tot allò que va passar dins aquella cel·la durant els més de dos anys que va estar complint condemna.

Ortega Cano explica tot allò que va passar durant la seva condemna

José Ortega Cano no ha tingut cap problema per parlar sobre aquest tema en alguns dels programes de Mediaset España. Primer, es va obrir amb Bertín Osborne a Mi casa es la tuya i, després, va decidir explicar tots els detalls a Viva la vida.

El darrer 23 d'agost del 2021, el torero va acudir a aquest format per parlar, entre altres coses, de com va viure ell aquesta traumàtica experiència. Al contrari del que tots podíem imaginar, el torero va aconseguir adaptar-se molt ràpid a la vida a la presó.

«No tenia por, però sí que estava afligit per tot allò que deixava fora. Em vaig guanyar la gent de seguida, fins i tot els més forts i els més ferotges estaven menjant de la meva mà. Em vaig fer amic de tots i tots em volien molt».

Primer pla d'Ortega Cano amb la boca oberta
Ortega Cano explica tots els detalls. | TELECINCO

Després de reconèixer que no ho va passar malament durant tot aquest temps, Ortega Cano va decidir compartir alguns detalls de la seva cel·la. «A la meva cel·la vaig posar fotos de Rocío Jurado, d'Ana María, dels meus nens… M'hi vaig habituar».

El torero no va voler finalitzar la seva intervenció a la televisió sense dedicar abans unes paraules a la família de Carlos Parra. «Va passar una cosa a la qual encara no he trobat el motiu pel qual va passar. La família i aquesta persona va ser un pal molt gros per a mi i… Què t'he de dir?».

Ortega Cano encara ha de bregar amb els fantasmes del passat

Tot i que ja han passat més de deu anys de la mort de Carlos Parra, José Ortega Cano no ha aconseguit superar-ho. Hi ha moltes persones que no estan disposades a oblidar el que va passar aquell 28 de maig del 2011.

Fa uns dies, coincidint amb la primera sortida de to del torero a la televisió, un usuari de Twitter va anar al seu compte en aquesta xarxa social per mostrar tot el suport a la família del mort.

«Tot el meu suport a la família de Carlos Parra que Ortega va matar i va dir que no anava borratxo encara que tripliqués el mínim, i no els va demanar mai perdó. Aquest home és un pocavergonya. I és molt de narcisista anar de víctima».