IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

Un jove català arriba a la universitat amb només setze anys

Va ser avançat de curs en dues ocasions, durant l'educació infantil i l'educació secundària

Carlos Vilés és un jove de només setze anys que ja ha començat a cursar estudis universitaris, el més jove del curs 2016-2017 a tota Catalunya. Actualment està estudiant un grau d'Enginyeria Civil —abans Enginyeria de Camins, Canals i Ports— a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), després d'haver tret una nota de selectivitat de 9,37, de les més altes de l'últim curs. Segons ell mateix va explicar a El Periódico, els trens són la seva passió des de ben petit i voldria dedicar-se al món del transport.

El jove va mostrar una intel·ligència superior a l'habitual des que tenia sis mesos d'edat, quan ja sabia diferenciar tots els colors, tal com va explicar la seva mare: «allí va ser quan vam començar a intuir alguna cosa, quan vam veure que potser tenia més capacitat que altres nens de la seva edat». Que hagi arribat tan jove a la universitat s'explica perquè se'l va avançar de curs en dues ocasions: la primera, per passar de P-3 a P-5 durant l'educació infantil; i la segona va ser a la meitat del segon curs de l'ESO, quan li van proposar passar al tercer curs: «van veure que m'avorria a classe i que podia assumir més continguts», explica el jove.

Carlos Vilés forma part del 2% de la població catalana considerada com a «superdotada», amb una intel·ligència superior a la mitjana, però es dóna la circumstància que els seus dos germans també ho són. El fill mitjà també va avançar de curs, per passar de quart a sisè de primària, però el petit de la família va decidir seguir al seu curs amb els seus companys habituals: «cada nen és un món, i al final són ells els que tenen l'última paraula. El pitjor que els pot passar és avorrir-se a classe o que no se sentin adaptats», va explicar la mare dels nens.


Comentaris

envia el comentari