IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La jove violada a San Fermín va agafar una policia del braç i li va demanar que no la deixés anar

La Fiscalia ha relatat les hores posteriors als incidents de la jove denunciant

Imagen de 'La Manada'.
Imatge de 'La Manada'. | Cedida

Segons explica la fiscal Elena Sarasate, la defensa de ‘La Manada’ va relatar que la jove, que mai havia realitzat sexe en grup ni pràctiques sexuals com les descrites en l'acusació, va accedir ràpidament a buscar un lloc on dur a terme una orgia amb el grup de nois, sense negar-s'hi i sense dur preservatiu. Així van ocórrer els fets segons els acusats.

  

Sarasate explica que «ells sabien perfectament el que volien», així que quan van entrar en un edifici a Pamplona per dur a terme l'acció. La noia es va veure envoltada, va entrar en xoc, va tancar els ulls i es va sotmetre desitjant que tot acabés al més aviat possible: «Ni en els seus pitjors malsons va pensar alguna cosa així».

La fiscal assegura que va haver-hi intimidació i violència, però el que no va haver-hi va ser el consentiment de la jove. El primer dels vídeos, per exemple, mostra a la noia de genolls mentre els cinc acusats l'envolten amb els pantalons baixats.

Imagen del Palacio de Justicia, donde la fiscal ha compartido su informe.
Imatge del Palau de la Justícia | Cedida

 

Les preguntes de la fiscal

La fiscal, després d'aquestes paraules, va optar per fer una pregunta retòrica als acusats: «Algú creu que en aquest moment si ella diu ‘no vull fer això’ o ‘no em ve de gust’, la deixen marxar sense més?». Una pregunta que, evidentment, va provocar certes desconfiances i mirades entre els acusats. L'explicació de la fiscal intenta demostrar que els 96 segons dels vídeos mostren a una jove violada i en pànic.

Tal com relata aquesta, si segons ells la noia va dir que podia «amb dues i amb cinc», per què a les seves primeres declaracions es refereix a quatre persones.

Algunes de les preguntes més punyents de la fiscal van ser les següents: Si sabia que havia estat gravada, i la denúncia per violació la va fer per evitar que les imatges circulessin, per què quan li van llegir la seva denúncia no li va cridar l'atenció que l'agent no inclogués que va ser gravada? Per què als vídeos la noia hi apareix amb els ulls tancats, no diu una paraula ni es mou, si els acusats diuen que va ser participativa? Per què un grup de cinc homes que ha mantingut sexe amb una dona de mutu acord, la deixa semidespullada, mentre un dels acusats li roba el telèfon mòbil i en llença la targeta i la funda pel carrer?.

Finalment, la Fiscalia confirma que la declaració de la jove no té «cap contradicció: ha estat sempre pràcticament la mateixa, des de minuts després de l'agressió fins ara».

A més, la fiscal recorda que la jove va ser trobada plorant «amb amargor i desconsol», de tal manera que va cridar l'atenció d'una parella. Aquesta, de fet, va trucar a la policia perquè la noia expliqués la seva versió. Aleshores ningú va dubtar de la seva paraula. Instants després, va agafar a una agent de policia del braç i li va dir: «No em deixis sola, si us plau».


Comentaris

envia el comentari