IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Un nou atac amb ganivet sacseja França pocs dies després de l'assassinat d'un professor

URGENT

🔴 El Govern aposta per un confinament municipal de cap de setmana i més restriccions

Juan Carlos Quer sent que ha «d'ajudar a les persones» perquè així ho vol la seva filla

El pare de la víctima vol que aquesta mort «serveixi per a alguna cosa»

Imagen de Juan Carlos Quer en 'Desaparecidos'.
Juan Carlos Quer a 'Desaparecidos'. | Cedida

 

El programa 'Desaparecidos' de Televisió Espanyola ha pogut parlar amb Juan Carlos Quer, el pare de la jove madrilenya que va desaparèixer a Galícia i va ser trobada morta en una nau industrial abandonada perquè José Enrique Abuín Gey la va assassinar.

«Ens hem de quedar amb la bona gent que conforma aquest país», va remarcar el pare de la víctima alhora que reconeixia el mal que li causa veure la imatge de la nau. «Prefereixo quedar-me amb la imatge d'aquest poble tan bonic i d'aquesta gent tan hospitalària», va assegurar Juan Carlos després de tot el que ha patit.

«Voldria demanar a tots els espectadors que facin un esforç per entendre el que estan veient, estan veient drames humans», amb aquestes paraules demanava comprensió i suport als seguidors del programa de Paco Lobatón.

D'altra banda, també van parlar sobre la desaparició de la seva filla: «Sabíem des del primer moment que alguna cosa greu havia passat». A més, van fer referència al tractament de la informació dels mitjans de comunicació que els van «ajudar a difondre» la desaparició de la jove. Tanmateix, el pare considera que, des d'aleshores, «van començar a haver-hi efectes no tan positius perquè no van ser respectats els drets de Diana».

«Ens hem trobat amb actuacions que minen la dignitat d'aquelles persones», va defensar de forma contundent. Per fer-ho entendre, va donar un exemple: «Jo no volia veure el cos de la meva filla ni que ningú el veiés, però me'l vaig trobar a la portada d'un diari l'endemà».

Defensa la presó permanent

Juan Carlos s'ha posicionat en contra de derogar la presó permanent revisable perquè s'ha d'evitar que es repeteixin tragèdies com aquestes. «La teva filla desapareix i mesos després es tanca la causa i et preguntes què passarà a partir d'ara», afegia el pare de la víctima explicant que és necessari «seguir un protocol integral d'actuació i configurar un estatut del desaparegut».

El pare vol que les coses canviïn i que la mort de la seva filla «serveixi per a alguna cosa», així com per «protegir la societat de psicòpates i assassins que estan ficats en llibertat». «El que la meva filla em diu des del cel és: 'Papa, anem a ajudar a les persones'», remarcava esperançat. Per acabar, va afegir: «Diana ens ha unit en defensa de la seva memòria».


Comentaris

envia el comentari