Juan Ignacio Zoido anuncia l'ampliació del radi de cerca del petit Gabriel

Ja fa una setmana que no se sap res sobre el nen de 8 anys

Imagen de Gabriel Cruz Ramíez.
Imatge de Gabriel Cruz | SOS Desapareguts

Una setmana després de la misteriosa desaparició de Gabriel Cruz, a Níjar, Almeria, la Guàrdia Civil ha decidit modificar l'estratègia que seguida fins al moment. Ho ha confirmat el mateix ministre de l'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, que ha anunciat que s'ampliarà el radi de cerca, per intentar trobar alguna pista sobre el parador del menor. 

Zoido ha explicat que l'objectiu és «revisar de forma més tècnica i selectiva els punts crítics», amb especial atenció a aquells «masos abandonats, pous, basses o altres instal·lacions». En concret, l'operatiu policial comptarà amb un total de dotze quilòmetres d'extensió, al voltant del punt on es creu que va desaparèixer el petit. 

La misteriosa samarreta de Gabriel

Aquesta última decisió arriba després que ahir mateix la policia confirmés que la samarreta que el pare de Gabriel va trobar durant l'operatiu pertany efectivament al menor,ja que s'ha pogut detectar ADN seu a la peça de roba. Després d'aquest important anunci, la Guàrdia Civil impulsarà un dispositiu renovat de recerca, per intentar trobar el menor. 

El ministro de Interior, Juan Ignacio Zoido, anuncia novedades en la investigación
El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido  | Cedida

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, no ha volgut entrar en detalls sobre si a la samarreta s'havia detectat la presència de material biològic d'una altra persona. Zoido no ha volgut contestar, assegurant que havia dit «el que es podia dir», i recordant que la investigació continua en aquests moments sota secret de sumari. 

«Seguirem treballant amb el mateix ventall i il·lusió, en el mateix ordre que s'ha investigat des del primer moment, amb l'obsessió que la felicitat torni a aquella casa i puguem encontrar sa i estalvi Gabriel», ha afegit el ministre, que ha agraït també els esforços de la policia i dels voluntaris que participen en la investigació. 

Així mateix, Juan Ignacio Zoido ha explicat que, més enllà dels efectius de la Guàrdia Civil, també estan rebent suport d'un gran nombre de Bombers, policies locals, efectius de Protecció Civil i altres efectius d'Emergències de les localitats del voltant. «A tots ells, agrair-los la feina coordinada per trobar Gabriel», ha conclòs el ministre.


Comentaris

envia el comentari