Juan Ignacio Zoido indica que no hi ha cap indici que vinculi el detingut a Almeria amb la desaparició de Gabriel

L'home va ser detingut per «manipular» la polsera telemàtica, fet que li permetia apropar-se més a la mare del menor desaparegut

Imagen de archivo de Gabriel Cruz Ramírez.
Continuen els operatius per trobar Gabriel Cruz | Xarxes socials 

  

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, no troba cap relació entre el menor desaparegut a Níjar, a Almeria, i la detenció d'un home per incomplir l'ordre d'allunyament interposada per Patricia Ramírez, la mare de Gabriel Cruz. Així ho ha detallat als mitjans de comunicació alhora que ha reconegut que «ara per ara no hi ha res que vinculi ambdós casos».

Segons Zoido, la interrogació del sospitós va ser conseqüència d'una «manipulació» de la polsera telemàtica, podent-se aproximar més del permès a la mare del petit desaparegut.

En altres ocasions el representant del Govern ja va instar a difondre informació veraç i no falsedats a través dels mitjans, així com en l'homenatge a les víctimes de l'atemptat de l'11 de març de 2004. Ara ho ha tornat a demanar perquè es tracta d'una investigació que està sota secret de sumari i, per això, encara no es pot oferir informació sobre el cas.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido
Juan Ignacio Zoido demana no vincular el detingut a Almeria amb la desaparició de Gabriel | Cedida

Dos casos molt propers 

La gent va començar a especular sobre la relació dels dos casos tan aviat com es va saber que la Guàrdia Civil havia detingut un home acusat d'abusar Patricia Ramírez, la mare de Gabriel. Per això, van relacionar la detenció amb la desaparició, però encara no s'ha trobat cap indici que ho vinculi.

Actualment, l'acusat es troba sota l'autoritat de les dependències de la Comandància d'Almeria i encara està en curs la seva interrogació. De moment, només ha respost a les preguntes en relació a Patricia i estan esperant noves ordres per continuar obtenint respostes. El següent pas podria ser interrogar-lo per la desaparició de Gabriel Cruz.

Zoido manté l'esperança

El ministre d'Interior ha agraït la col·laboració dels voluntaris que van unir les seves forces junt amb el dispositiu d'especialistes desplegats per cercar el petit i espera que aparegui nova informació sobre el cas de la desaparició del menor que permeti localitzar-lo. Zoido confia a obtenir bons resultats i trobar el nen de qui «tota Espanya està pendent», gràcies a la feina que estan fent els efectius de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.


Comentaris

envia el comentari