Julia Otero esclata contra una foto del rei Felip VI amb uns jutges

En la fotografia només hi apareixen homes quan més del 50% de persones que es dediquen a la justícia són dones
Imatge d'arxiu de Julia Otero | La Sexta

 

Aquest mes de setembre de 2018, el rei Felip VI ha presidit el «solemne acte d’obertura de l’Any judicial», en un acte que ha tingut lloc al Palau de la Justícia, on té la seu el Tribunal Suprem. Així, el compte de Twitter de la Casa Reial fa publicitat de l’acte publicant una fotografia que il·lustra el moment.

 

En una de les fotos publicades es veu al rei Felip VI acompanyat de la màxima representació de la justícia espanyola, dotze magistrats, una fotografia on només apareixen homes. Un fet que ha estat molt criticat per molts usuaris d’aquesta xarxa social. La primera a queixar-se de la fotografia ha estat l'actriu Letícia Dolera, que a la mateixa xarxa social es preguntava si la foto podia ser de l’any 2018.

 

Julia Otero dona les xifres de les dones que es dediquen a la justícia

La presentadora gallega ha contestat amb indignació a la fotografia i contesta donant xifres concretes sobre el nombre de dones que es dediquen a la justícia amb una frase molt contundent: «Espanya té un 52% de dones i la justícia, un 63% de jutgesses». La presentadora acaba la seva piulada fent una pregunta retòrica: «De veritat no els hi fa vergonya la fotografia, senyors?».

 

 

Multitud de reaccions a Twitter

La piulada de Julia Otero ha fet que es despertessin un munt de comentaris a Twitter sobre la fotografia, que ha despertat l’interès de molta gent. En una societat cada cop més conscienciada a favor de la paritat, aquest tipus de fotografies desperten els comentaris de la xarxa. Hi ha internautes que es pregunten si aquest pot ser el motiu d’algunes de les sentències que es donen a vegades.

 

Altres usuaris de Twitter diuen que tot i no creure en la paritat, la fotografia fa vergonya i «hem d’evolucionar cap a una societat de persones». D'altres, en canvi, creuen que la vergonya és d’Espanya al seu conjunt pels casos de corrupció sobre màsters, els bancs, els sous o l’atur. Algunes opinions s'enfocaven en què el poder judicial no ha fet la transició democràtica en 40 anys i estan ancorats en interpretacions dels anys 70.

 

Més notícies de la categoria Cor