Julián Muñoz afegeix nou mesos de presó més a la seva condemna

En la decisió judicial també s'han resolt les sentències dels seus dos còmplices, considerats necessaris per cometre el delicte

Julián Muñoz pateix greus problemes de salut | Cedida

Ja fa temps que Julián Muñoz va omplir les portades dels diaris per la llarga llista de delictes que havia incorregut. Ara, Julián torna a tenir problemes amb la justícia. L'exalcalde de Marbella suma nou mesos més de pena a la seva condemna per un delicte de prevaricació en la compra de tres habitatges adquirits per l'Ajuntament i adjudicats de forma irregular, segons la decisió de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de la ciutat de Màlaga. El portal 'Informalia' ha publicat el document amb la sentència, en què a més de la prolongació de la seva condemna se li ha inhabilitat el dret al sufragi passiu mentre duri la condemna, a més de la inhabilitació de quatre anys i sis mesos d'ocupació o càrrec públic. També han rebut una condemna semblant Leopoldo Barrantes Conde, antic secretari municipal, i María del Carmes Barrantes López, una auxiliar de l'Ajuntament, en qualitat de cooperadors necessaris per cometre el delicte. El cost penal de les seves accions inclou l'abonament obligat a l'Ajuntament de la quantitat de 45.866,90 euros en concepte de responsabilitat civil.

La sentència de Julián | Cedida

 

Julián Muñoz compleix actualment una condemna en règim de tercer grau, que s'aplica des del 2015. El règim consisteix en un estat de «semillibertat» en què, en considerar-se un delinqüent de poc risc, se li permet visitar el seu domicili sota supervisió telemàtica. El mateix jutge va considerar sobre aquest tema que aquest seria el règim adequat per «l'estat de salut i la situació personal de l'intern, sense que es converteixi en arrest domiciliari». De fet, precisament perquè el seu estat de salut és delicat, Julián ha sol·licitat la llibertat condicional des de fa anys. El passat mes de febrer li va ser denegada. Respecte a la seva salut, segons els metges, té una obstrucció arterioescleròtica de les dues caròtides i un aneurisma a l'aorta abdominal, a més d'altres simptomatologies preocupants. Amb tot, això sembla no haver-li impedit passejar pels carrers de Marbella acompanyat de diversos amics en els moments en què ha pogut beneficiar-se dels privilegis d'aquest règim penitenciari.


Comentaris

envia el comentari