IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Junqueras demana constància i perseverança per aconseguir la independència

La imatge dels arbres funciona com un paral·lelisme amb el procés

El vicepresident cessat del govern català, Oriol Junqueras, ha parlat de futur just abans de la sessió que tindrà lloc aquest dimecres, 17 de gener, per constituir el Parlament de Catalunya. L'objectiu el té clar i vol que la ciutadania avanci unida per aconseguir la independència, així com ha indicat en una publicació al seu compte d' Instagram, el passat diumenge 14 de gener, en què mostra les seves intencions.

«Un matoll creix ràpidament, però és un arbre robust, ben arrelat i de gran alçada el que és inexpugnable», així ha equiparat Junqueras el procés independentista per tal d'encapçalar amb fortalesa la lluita per la «llibertat».

A més, sembla que considera que ben segur que s'aconseguirà la independència: «És amb aquesta voluntat que cal afrontar el futur, fer-nos ben forts per poder traduir allò que volem ser en allò que efectivament serem».


Per acabar, insta a «anar-hi, anar-hi i anar-hi, sense defallir», en relació a la perseverança en la lluita. El text va acompanyat d'una simbòlica imatge d'un bosc conformat per arbres sense fulles i ben agafats a terra gràcies a les seves grans arrels. D'aquesta manera fa al·lusió a la necessitat d'una forta unió per defensar el procés.

Cap privilegi per Junqueras 

El Tribunal Suprem no deixa assistir al vicepresident als plens del Parlament, així com ho va determinar el passat divendres 12 de gener. Una decisió que es va prendre com a resposta a la petició de Junqueras que també demanava el canvi de presó.

 

Més de 2 mesos empresonat

El líder d'Esquerra Republicana està a presó des del passat 2 de novembre i encara seguirà empresonat de forma provisional a Estremera, ja que els magistrats del Suprem, Miguel Colmenero, Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde, van decidir per unanimitat no deixar-lo en llibertat, el passat divendres 5 de gener. Els motius pels quals van dictaminar la seva permanència van ser perquè consideren que hi ha «risc rellevant» de reiteració delictiva.


Comentaris

envia el comentari