El jutge decideix rebaixar-li la fiança a Jordi Pujol Ferrusola i passa de tres milions a 500.000 euros

Si el fill de l'expresident Pujol entrega aquesta suma, evitarà la presó

Jordi Pujol Ferrusola davant l'Audiència Nacional
Jordi Pujol Ferrusola davant l'Audiència Nacional | ACN

El jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, encarregat del cas de Jordi Pujol Ferrusola ha decidit rebaixar-li la fiança que demanava de tres milions d'euros a 500.000. Si el fill de l'expresident Pujol diposita aquesta quantitat, podrà eludir la presó, tot i que haurà de comparèixer al jutjat de format setmanal, el passaport li serà retirat i no podrà abandonar el país.

De la Mata també ha acordat, en un segon auto, que bloquejarà la transferència per valor de 2.600.000 dòlars, uns 3,08 milions d'euros, en un compte de CaixaBank a una empresa vinculada amb Pujol Ferrusola. Amb aquesta quantitat estava previst que aquest pagués la seva llibertat provisional, però el jutge ha rebutjat aquesta pretensió i ha bloquejat els diners. 

Una petició de la defensa

La petició de rebaixa de la fiança va ser sol·licitada per la defensa el passat 12 de desembre. Per la seva banda, la Fiscalia Anticorrupció s'hi va oposar en considerar que la llibertat de Jordi Pujol Ferussola pot perjudicar la instrucció de la causa. El primogènit de l'expresident roman a la presó del Soto de Real des del passat abril i no va ser fins mesos més tard, concretament al juny, quan es va fixar la fiança de tres milions.

L'empresari està acusat dels delictes de blanqueig continuat de capital, frau fiscal i falsedat documental. Se l'acusa d'ocultar més de 30 milions d'euros fent servir una estratègia amb la qual es va posar en marxa una estructura de societats per evadir els diners a l'estranger i controlar també els comptes dels altres membres de la família.

La polèmica dels testaferros

Segons han revelat les investigacions Jordi Pujol junior va treballar amb diferents testaferros o fiduciaris que li permetien tenir comptes a altres paies amb jurisdiccions diferents com Mèxic, Andorra, els Estats Units, Paraguai, Argentina i Panamà. També va realitzar diverses inversions fent servir companyies instrumentals.


Comentaris

envia el comentari