El jutge no sotmetrà Rociíto a les proves psicològiques perquè la considera «una víctima»

Aquesta decisió acosta cada vegada més a Antonio David a la presó, el que en última instància vol aconseguir Carrasco

Rocío Carrasco a su llegada al juzgado de Alcobendas
Rocío Carrasco a la seva arribada al jutjat d'Alcobendas el passat 13 de març  | Cedida

El jutge de la secció número 27 de l'Audiència Provincial de Madrid, encarregat del cas de Rocío Carrasco contra el seu exmarit, Antonio David, ha confirmat que aquesta no s'haurà de sotmetre a les proves psicològiques que havia proposat la defensa de l'exguàrdia civil. Segons avançava 'El Español', l'auto firmat el passat dijous 14 de desembre per la secció de Violència sobre la Dona ja considerava a Rocío la «víctima» en aquest cas, motiu pel qual no se la podia obligar a realitzar una prova «en contra de la seva voluntat». Ara el jutge ha confirmat aquesta premissa que exclou a la filla de Rocío Jurado de la demanda feta per Antonio David.

Antonio Flores, denunciat per presumpte delicte de maltractaments psicològics

Aquesta decisió ha arribat poc després que la defensa d'Antonio Flores insistís en la necessitat que la part demandant fes aquestes proves psicològiques per continuar endavant amb el cas. Cal recordar que Antonio Flores està acusat per la seva exdona d'un presumpte delicte de maltractaments psicològics per les declaracions sobre ella fetes als mitjans de comunicació.

La querella va ser interposada per Rocío Carrasco el passat 13 de març als jutjats d'Alcobendas, moment en què aquesta va manifestar estar molt dolguda per les paraules del seu exmarit a la premsa i al·legant que les declaracions sobre ella li havien provocat seqüeles evidents.

Dos mesos després d'interposar la denuncia, el jutge va posar el cas en mans de la Unitat de Valoració Integral perquè aquesta fes les citades proves a Rocío Carrasco per així determinar «quines lesions pateix, quina és la causa d'aquestes lesions i si són factor exclusiu de les mateixes informacions efectuades pel denunciat en els mitjans de comunicació».

En el primer moment, la filla de Rocío Jurado va acceptar sotmetre's a aquest test psicològic, però en veure que la defensa d'Antonio David també les demanava, es va negar assegurant que el seu pèrit feia servir una metodologia diferent de la que proposava el seu exmarit.

L'escrit de l'Audiència Provincial també recorda que les proves es demanaven amb l'objectiu de valorar i confirmar l'existència de seqüeles compatibles o conseqüència directa del suposat maltractament psicològic i, en cap cas, per «determinar la credibilitat o veracitat de les manifestacions prestades per la denunciant».


Comentaris

envia el comentari