Pablo, concursant de 'Pasapalabra', quedant-se a una lletra d'aconseguir el rosco de Pasapalabra

Un jutjat de Barcelona rebutja la suspensió cautelar del joc 'El Rosco' de 'Pasapalabra'

La companyia holandesa MC&F va demanar prohibir la prova final

El Jutjat Mercantil 8 de Barcelona ha desestimat prohibir cautelarment que Antena 3 emeti el programa Pasapalabra amb el seu joc final, 'El Rosco', tal com va demanar en una demanda la companyia holandesa MC&F, que sosté que té la propietat intel·lectual de la prova.

Atresmedia i la companyia denunciant van comparèixer el 21 de juliol en la vista per les cautelars, que el magistrat titular del jutjat ha rebutjat, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquesta demanda suposa la continuació del litigi de nou anys (de 2010 a 2019) que va tenir lloc en el Jutjat Mercantil 6 de Madrid entre Gestevisión Telecinco i ITV, que va arribar fins al Tribunal Suprem (TS) i en el qual un dels aspectes controvertits va ser si 'El Rosco' és susceptible de ser protegit per la propietat intel·lectual com a format autònom i si la companyia demandant, MC&F, té aquests drets en exclusiva.


En l'acte, el jutge desestima la petició sense valorar el fons de l'assumpte, que s'estudiarà més endavant, i manté que no hi ha risc de demora processal perquè «la demandant va consentir que Antena 3 emetés el programa Pasapalabra incloent sempre el joc final de 'El Rosco' de l'any 2000 a l'any 2006». 

Les parts poden recórrer la decisió del jutge davant l'Audiència de Barcelona, i si no hi ha un acord abans, l'audiència prèvia del judici se celebrarà el 24 de novembre de manera presencial. En aquesta mateixa causa, el Jutjat Mercantil 8 ha admès a ITV, societat llicenciadora del programa, com a part demandada, i ha declarat confidencials diversos documents de la denúncia d'acord amb la Llei de secrets empresarials.

Els fets es remunten al mes de maig.

Quan Antena 3 ho tenia tot a punt per estrenar 'Pasapalabra' el mes de maig, el problema al qual tenien por d'enfrontar-se es va convertir en realitat. La companyia holandesa MC&F va presentar una demanda per prohibir l'emissió del concurs.

La demanda es basa en el fet que la companyia situada als Països Baixos reclama ser la legítima propietària de la part més important de 'Pasapalabra', la prova de 'El Rosco', de manera que denuncia que Atresmedia no té drets sobre l'emissió i sol·licita que sigui paralitzada per evitar que es vulnerin els drets de propietat intel·lectual i de competència deslleial i l'ús no autoritzat del format.