IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Un jutjat permetrà l'obertura de 40 botigues de roba falsificada a la Jonquera

Els establiments estaven sota una suspensió cautelar de la seva activitat després d'una macrooperació policial que va comissionar més de 6.500 caixes de productes falsificats

Registre d'un dels establiments tancats per la venda de material falsificat a la Jonquera | ACN

El passat mes de desembre, una quarantena de botigues van ser tancades a la Jonquera per la venda de productes falsificats, especialment roba, i es va establir la suspensió cautelar de l'activitat dels locals. Segons ha informat el Diari de Girona, la jutgessa que instrueix el cas ha decidit aixecar aquesta suspensió cautelar i permetrà a les botigues reprendre la seva activitat comercial, una notícia que preocupa molt a l'Associació de Comerciants de la localitat per por que segueixin mantenint la seva activitat. Segons han informat des de l'ajuntament, s'espera que hi hagi un seguiment de l'activitat d'aquests locals i que es prenguin mesures en cas que tornin a vendre productes falsificats, tancant de nou les botigues. A més, també reclamen que es facin inspeccions als soterranis il·legals que s'han detectat en alguns d'aquests establiments.

Durant l'operació policial que va portar al tancament d'aquests locals, es van inspeccionar 41 establiments de la Jonquera que tenien espais secrets per guardar-hi mercaderia falsificada, motiu pel qual es van realitzar sis escorcolls i es va acabar amb la detenció de 71 persones. En total, es van retirar 6.500 caixes de productes falsificats, i es creu que en els últims tres anys, la seva activitat comercial il·lícita va servir per blanquejar nou milions d'euros. La importància d'aquest grup d'establiments dins la venda de productes falsificats a tota Europa va fer que s'ordenés la suspensió cautelar dels negocis, però el pròxim dilluns serà aixecada i els locals podran tornar a obrir.

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, ha explicat que «el peritatge estava sent molt llarg i per part dels propietaris segurament hi ha hagut pressions», tal com recull el Diari de Girona, i ha demanat que «aquest aixecament de la suspensió cautelar es revisi i en cas que tornin a obrir amb el mateix tipus de material que es tanquin automàticament». A més, l'alcaldessa ha afirmat que «denegarem l'ocupació a la via pública». L'Associació de Comerciants, per la seva banda, ha destacat la seva preocupació perquè els locals tornin a incidir en la seva activitat il·lícita, fet que perjudica els locals i petits comerciants de la població.

Magatzem de la duana de la Jonquera amb les més de 6.500 caixes de material falsificat comissionades | ACN

Comentaris

envia el comentari