Kakebo, l'estratègia utilitzada al Japó per estalviar més de 200 euros al mes

L'especialista econòmic, Luis Pita, presenta diferents tècniques per omplir el compte

Los mejores consejos para ahorrar
Luis Pita presenta els millors consells per aconseguir estalviar | Cedida

El delicat context econòmic en què ens trobem impedeix que estalviar sigui una estratègia senzilla. El continu increment dels preus, els sous reduïts que s'ofereixen i l'aparició d'atractives d'activitats d'oci, d'alt cost, provoquen que invertim tots els diners guanyats en gestos. Això complica l'administració dels diners per arribar a final de mes, però a més, impedeix que agafem un hàbit molt important, el d'estalviar.

Segons informa l'Institut Nacional d'Estadística, només 6,5 de cada 100 euros que obtenim estan dirigits a incrementar la grandària de la guardiola. Aquestes preocupants dades augmenten de dimensió quan es considera que, el 2009, la xifra pràcticament es multiplicava. 'El País' ha parlat amb Luis Pita, assessor financer, qui considera que el principal problema és voler estalviar un cop ha acabat el mes.

«Quan ens ingressen la nòmina, anem sumant gestos durant tot el mes, i el que ens queda al final, ho estalviem. Aquest mètode està destinat al fracàs, perquè, com tots sabem, al final de mes, el que ens queda a la butxaca, és zero». Amb aquesta contundència, l'economista mostra un dels principals errors que cometem en intentar estalviar, el que, desgraciadament, no és l'únic.


Comentaris

envia el comentari