IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Karlos Arguiñano explica la participació del seu pare a la II Guerra Mundial

El cuiner ha assegurat que «va donar un cop de mà a Adolf Hitler»

Imagen de archivo de Karlos Arguiñano.Karlos Arguiñano ha explicat aquesta anècdota del seu pare al seu programa de cuina | Cedida

Karlos Arguiñano és conegut no només per ser un dels cuiners espanyols més respectats, sinó que també és un dels més estimats pel gran nombre d'acudits i anècdotes que explica en el seu programa d'Antena 3, ‘Karlos Arguiñano en tu cocina’. Una de les seves últimes històries familiars que ha revelat, ha deixat bocabadats tots els seus teleespectadors. 

Mentre era entre fogons, Arguiñano va afirmar: «El meu pare va estar a la Divisió Blava, a la Segona Guerra Mundial, donant un cop de mà a Adolf... Hitler». El cuiner ens descobria aquest impactant secret després de parlar emocionat sobre la seva visita als camps de concentració de Mathausen.    

Les anècdotes del pare d'Arguiñano a la II Guerra Mundial 

El cuiner narrava l'experiència del seu pare en el conflicte: «El meu pare, després de la Guerra Civil se'n va a la Guerra Mundial, de voluntari de la Divisió Blava, i l'únic que em va dir és que van travessar tota Polònia caminant i que quan tenien calor s'anaven traient roba, però que després van arribar als 20 i 30 graus sota zero i la gent estava sense roba, morts de freds, i que no calia gairebé ni que els disparessin». 

Arguiñano, que va admetre que en el seu moment no va saber perquè va marxar el seu pare, va afegir que «em va dir que un dia se li va apropar un general alemany a la divisió on era i li va preguntar en un castellà prou entenedor si hi havia algú d'Idiazabal o de prop d'Idiazabal. Quatre van fer una passa endavant, entre ells el meu pare». 

L'anècdota va continuar: «El general va preguntar llavors qui era el que més a prop vivia d'Idiazabal. Era el meu pare. 'Quan tornis a casa m'envies dos formatges', li va dir. Això em va explicar de la Guerra Mundial, amb el que va passar allà. Per favor», va concloure indignat Arguiñano.     

Imagen de archivo de Karlos Arguiñano durante uno de sus programas.
El pare de Karlos Arguiñano va formar part de la Divisió Blava  | Atresmedia

 

El cuiner reivindica que s'expliqui tota la història a les escoles

El famós xef basc va voler aprofitar aquesta història per reivindicar que s'expliqui tota aquesta història a les escoles. «Per què no conten aquestes històries als nens? Els nens han de saber tot el que ha passat, fins i tot a Espanya», exclamava el cuiner.  

Va continuar la seva denúncia de la següent manera: «ara que estem en pau i tots 'ordenadets', els expliquen la història dels Romans però el de fa 30, 50 o 80 anys sembla antic. Aquesta informació l'hauria de tenir tor el món. No sé per què s'oculten coses. Per alguna cosa serà, no?». 


Comentaris

envia el comentari