Karlos Arguiñano amb una mascareta amb els colors de la Real Sociedad

Karlos Arguiñano, enfonsat per la seva família: «Aprofiteu cada minut de la vida»

El cuiner ha mostrat la seva preocupació per la seva dona, Luisi, que no surt de casa i pateix molt amb la pandèmia

S'ha fet famós gràcies a la seva faceta més divertida, contant acudits i cantant cançons darrere dels fogons. Però als seus 72 anys, Karlos Arguiñano travessa el seu pitjor moment i no ha dubtat a fer partícip a l'audiència del seu patiment: la seva dona, María Luisa, no surt de casa per temor a la pandèmia.

El cuiner ha obert el seu cor durant la seva participació com a convidat en el programa de TVE «Dos parejas y un destino». Al costat de María del Monte, Anne Igartiburu, Florentino Pérez i Gonzalo Miró, el cuiner basc va demostrar ser un bon amfitrió mostrant els millors llocs i sabors de la seva terra. Però també va haver-hi un moment per a les confessions.

Karlos Arguiñano va explicar que està passant un mal moment, i el focus de la seva preocupació és María Luisa, la seva dona. «Luisi», com la coneixen els seus afins, no surt de casa per por de contagiar-se, i el cuiner reconeix que «se'ns està fent molt llarg, aquesta història està sent dura de veritat».

Segons va explicar, la seva dona està passant per un període depressiu: «Luisi no surt de casa per la pena, i em diu que jo surto molt». Karlos està preocupat per aquesta situació perquè la seva dona solia ser una persona molt activa: «Ha estat capitana tota la vida». I per si no fos prou, fa onze mesos que no pot veure als seus nets, encara que viuen en la mateixa ciutat.

Karlos Arguiñano és una persona molt familiar i per això la pandèmia del coronavirus li està passant factura. Ell i la seva dona, María Luisa Ameztoy, tenen set fills: Zigor, Martín, Eneko, María, Joseba, Amaia i Karlos. La majoria d'ells han volgut seguir els seus passos i estan involucrats en el CA, el complex turístic que posseeixen lligat amb la gastronomia. Alguns, no obstant això, han seguit el seu propi camí. Karlos es dedica al cinema, i Amaia ajuda els pilots de carreres a millorar els seus temps.

Com a totes les famílies, la pandèmia ha colpejat també a la de Karlos Arguiñano, que ha aprofitat el seu moment en pantalla per a llançar un missatge: «Ara que estic a punt de fer 73 anys, ja us aviso, i més concretament en aquest moment, aprofiteu cada minut de la vostra vida, no deixeu res per a demà».

El cuiner complirà efectivament 73 anys, i no ha dubtat a fer broma sobre això: «El president dels Estats Units, Donald Trump, té 74 anys i es creu que és Sansón, i ara qui el substituirà, Joe Biden, té 78. Si aquests poden ser presidents dels Estats Units, jo puc fer mandonguilles».

A punt d'arruïnar-se

Qui coneix bé a Luisi és Ane Igartiburu, bona amiga de Karlos Arguiñano que va explicar que és ella qui ha cuidat de la casa quan el seu marit estava treballant. Karlos i Ane també van recordar aquell rumor que va córrer fa temps sobre una suposada relació amorosa entre els dos, encara que s'ho van prendre de broma.

Karlos i María Luisa es van casar l'any 1974. Ella tenia 24 anys, i provenia d'una família humil que tenia una peixateria en la qual ella va treballar abans de conèixer a Karlos. Ell en tenia 26, i juntament amb la seva dona, va decidir muntar un negoci: «No teníem un duro, però un amic ens va prestar diners i va sorgir la possibilitat d'agafar el castell Aiala. Ens arrisquem, treballem diversos anys molt dur i ho tirem endavant».

La seva vida va canviar anys després. Just quan el restaurant travessava un mal moment i estava a punt de tancar, Karlos va rebre una oferta per a treballar en televisió. Va succeir de manera fortuïta, quan va sortir a la terrassa a contar alguns acudits i un productor li va proposar fer un programa d'humor. Karlos li va dir que en faria un de cuina per a ensenyar a les mestresses de casa a cuinar. A partir de llavors va començar a entrar els diners a casa dels Arguiñano i van poder salvar el negoci.

Un altre drama familiar

Karlos i Luisi les han vist de tots els colors. Fa un temps, ell mateix va explicar a 'El Hormiguero' que la seva dona havia patit dos avortaments en els primers anys del seu matrimoni. «Els dos primers se'ns van morir amb set mesos, van néixer morts, la meva dona plorava i jo animant-la li deia que tenia un tros de marit i que ho anàvem a intentar les vegades que fes falta». I és que malgrat tot, Karlos mai perd l'humor.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.