Karmele Marchante: «Ciutadans es va manifestar el 8M per provocar, com sempre fan»

La periodista parla sense embuts de la seva dura etapa a 'Sálvame', de la seva enemistat amb Ciutadans i del «feminisme de saló» en una entrevista amb el diari 'El Mundo'

La periodista catalana, Karmele Machante, que fa dos anys ja no surt a platós de televisió   | Cedida

Després de dos anys lluny dels platós de televisió, Karmele Marchante torna a ser motiu de notícia. Aquesta vegada pel llançament del seu tercer llibre: 'Puta no se nace', un llibre d'investigació que denuncia l'explotació de dones i nenes pel negoci del sexe. En una entrevista al diari 'El Mundo', Karmele Marchante parla sense embuts de la seva polèmica sortida de 'Sálvame', del «postureig» d'alguns partits polítics i de la seva enemistat amb Arturo Pérez Reverte.

«Amb aquest llibre torno als meus orígens periodístics, que no hauria d'haver abandonat i que vull tornar a reivindicar». Són les contundents declaracions de Karmele Marchante, qui té molt clar que vol recuperar el prestigi perdut durant els últims anys. De la seva intensa etapa a 'Sálvame' afirma que «no vaig acabar allí, sinó que hi vaig aterrar», i que tot i els durs moments que alguns dels col·laboradors li van fer passar, no canviaria res d'aquella època: «penedir-se de les coses és una ximpleria, però no recordo aquesta etapa, tinc amnèsia», afirma.

Karmele s'ha mostrat en múltiples ocasions a favor del moviment independentista   | Cedida

 

«El feminisme de saló està de moda»

Marchante es defineix obertament com feminista radical, i es posiciona en contra del que anomena «feminisme de saló», el que, segons la tortosina, «està de moda». «És el que es porta. Ara totes són feministes i el 8 de març es posen el llacet. El feminisme és una lluita contínua per la desigualtat. És estar al peu del canó cada dia», reivindica. Una de les dones que porta aquesta etiqueta segons Marchante és Ana Rosa Quintana: «L'any passat va fer la vaga de dones. Aquest any, no. Considero que no és una feminista activa».

«Ciutadans, com sempre, provocant»

D'altra banda, Karmele Marchante ha demostrat, un cop més, la seva enemistat amb el partit taronja. Segons la periodista, qui en moltes ocasions s'ha mostrat a favor del moviment independentista, «els dirigents de Ciutadans van anar a la manifestació del 8M per provocar, com sempre fan. No oblidem que el partit es diu Ciutadans i que el líder va néixer despullat. Si vas a una manifestació com una senyora de Ciutadans i, a més, dius a la premsa que t'han agredit, llavors ja hi som, com sempre, provocant» diu.

Finalment, la periodista també ha explicat per què no està a favor de la feina de la RAE i per què «vol cremar» aquesta institució. «Quan nosaltres volem canviar el llenguatge per incloure el 50% de la població, ells s'oposen a les nostres paraules. Jo dic testiga, fiscala, guàrdia civila...». A més, Marchante s'ha mostrat en contra de les idees del periodista i membre de la RAE Arturo Pérez Reverte: «Que surti i digui que si s'aprova el llenguatge inclusiu, se'n va, doncs que se'n vagi», afirma.


Comentaris

envia el comentari