URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Khuram Butt, un dels gihadistes que van atemptar a Londres, va ser professor d'anglès de tres barcelonins

Alguns alumnes seus l'han reconegut i encara no s'ho acaben de creure
Khuram Butt és un dels autors de l'últim atemptat terrorista a Londres. | Cedida

 

Khuram Shazad Butt, de 27 anys, és un dels tres autors de l'atemptat terrorista del passat cap de setmana a Londres, en què van morir vuit persones, entre les quals hi ha l'espanyol Ignacio Echeverría. El que resulta encara més inquietant, però, és que algunes persones el van reconèixer després de veure les seves fotografies a les notícies, ja que el terrorista va ser professor d'anglès en una acadèmia de la capital anglesa. Carlos López, de 48 anys, el va reconèixer de seguida: es tractava d'aquell noi «raret», professor en pràctiques, amb una gran barba i vestit amb roba tradicional pakistanesa que parlava més de l'islam que de la seva vida personal. Igual que Carlos, Adriana Cabello, una veneçolana de 38 anys de Barcelona, també es va adornar que havia tingut un professor terrorista. Els dos van coincidir a l'acadèmia Active Learning School el juliol de l'any passat, un centre molt assequible, situat al barri d'Earls Court, segons 'La Vanguardia'.

Segons expliquen els dos alumnes, Khuram Butt era un professor, com a mínim, «peculiar». Segons diuen, era molt tímid, es negava per exemple a participar en les activitats de diàleg quan se separaven en grups per intercanviar preguntes sobre si tenien família o què volien fer o aconseguir. «Es posava una mica nerviós, i deia que ell no havia de parlar sobre la seva vida privada, que l'havien de respectar», recorda Adriana. Generalment, semblava que no tenia gaire motivació, i «moltes vegades feia veure que no sentia la gent», assegura una altra alumna seva. El que quedava clar era que Khuram «només es dirigia als homes», i no perdia cap ocasió per «parlar de la seva religió». 

 

Els tres exalumnes fa dies que parlen sobre el que ha passat i es tranquil·litzen per WhatsApp, recordant, això sí, cada detall del seu antic professor. «I si hagués decidit matar-nos a tots allà a l'acadèmia? Al cap i a la fi no som tan diferents dels que va matar finalment», explica angoixada Adriana. No saben si realment volia ser professor, o si, en realitat, només volia el títol per aparentar ser un jove normal i passar desapercebut, abans de complir els seus macabres plans.