IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

Kimo-kaps, gorres per tornar la il·lusió als nens amb càncer

El projecte solidari es dedica a repartir mocadors per al cap plens d'estampats de colors

Kimo-kap, les gorres amb estampats de colors per tornar l'alegria als nens | Cedida

Kimo-kap, que en anglès significa 'gorra de quimioteràpia', són uns mocadors perquè els nens en tractament oncològic es posin al cap. Com indica 'El Periódico', fa tres anys que un grup de persones va decidir unir-se al projecte solidari de Jeanne Montluyin, que entregava aquestes gorres màgiques amb estampats de colors perquè «els 'pelats', com nosaltres en diem, es cobreixin els caparrons de color i alegria», explica Yolanda Santos, una de les delegades de Kimo-Kap Catalunya.

Actualment, la iniciativa compta amb 26 delegacions per tot Espanya i ja ha començat a enviar kimo-kaps a altres països com Equador. «Estan fets amb cotó 100% i sense costures visibles, perquè no hi hagi cap fregament en aquells caparrons tan delicats», explica Yolanda Santos. D'una banda tenen un costat amb estampats i l'altre totalment llis, de forma que es poden utilitzar les dues bandes de forma reversible.


La delegada de Kimo-Kap a Catalunya indica que aquestes gorres estan fetes per «gent altruista», ja que «hi ha molta gent solidària. Milers de persones». De fet, tothom qui vulgui pot participar en el projecte de forma solidària, ja sigui donant teles i fils, fent entregues, cosint els productes o, fins i tot, «només difonent-ho, ja hi estàs col·laborant», anima a la gent Yolanda Santos. La delegada del projecte a Catalunya diu que «el més difícil és aconseguir teles per als adolescents» i reconeix que ella l'ha de demanar als Estats Units.

Els nens estan molt contents amb les seves kimo-kaps. «Em converteixo en superheroi», diu somrient David Solé, un nen de 6 anys amb un mocador de Spiderman. La Laura Calls, que té 15 anys, explica: «t'ho pots combinar amb la roba, que és molt important». Eva Ras, la mare d'un nen de 5 anys a qui li acaben de fer un trasplantament de medul·la es mostra encantada perquè «és un gest molt bonic» i, tal com diu, «s'agraeix molt».


De moment, Kimo-Kap Catalunya entrega aquestes gorres a la Casa Ronald McDonald, La Casa dels Xuklis, Vall d'Hebron, Sant Joan de Déu i la Fundació Enriqueta Villavecchia cada cop que els hi demanen. «Quan surt un nen amb el kimo amb aquell somriure és... Quina recompensa millor hi ha?», reconeix Yolanda Santos.


Comentaris

envia el comentari