IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'advocat de 'La Manada': Expert en televisió i amic dels radicals del Sevilla FC

Agustín Martínez ha estat el responsable de l'impacte mediàtic que ha aconseguit el cas

El abogado de los ausados, Agustín Martínez Becerra
L'advocat de 'La Manada', Agustín Martínez | CatalunyaDiari.cat

El mediàtic cas de ‘La Manada’, el grup d'amics acusats de violar a una jove de 18 anys a Pamplona, el 7 de juliol de 2016, compta amb un advocat que els hi va com anell al dit. Molts el coneixen per les seves aparicions a la televisió, ja que Agustín Martínez és assidu en programes, encara que la seva principal professió és la d'advocat, representant a tres dels cinc acusats.

En els últims mesos, el lletrat ha aparegut en múltiples ocasions davant les càmeres, sempre en emissions en directe, perquè no es puguin manipular les seves paraules, convertint el cas en una espècie de show, en el qual sembla ser més important l'impacte televisiu que la ràpida i correcta resolució d'aquest.

Durant les últimes setmanes de sessions en l'Audiència de Navarra, l'advocat ha acaparat micròfons i flaixos, omplint titulars dels principals mitjans de comunicació del país. D'aquesta manera, ha aconseguit convertir l'esdeveniment en tot un cas de prime time, acaparant hores i hores en totes les cadenes, aportant-se infinits punts de vista sobre el succés.

El paper de l'advocat-tertulià

Martínez s'ha convertit en un cas excepcional de defensa. De manera inimaginable, ha aconseguit que un cas que semblava tancat i on  es culpabilitzaria al grup de joves, hagi acabat obtenint les vies i la mediatització suficient perquè, almenys, es faci un judici d'aquest diàriament, en viu, i escoltat per tota l'audiència del país.

Desenvolupant un paper mixt entre advocat i col·laborador, el defensor de ‘La Manada’ ha aconseguit defensors del grup, els qui se sumen a la causa que l'esdeveniment va poder estar manipulat i que han d'esclarir-se bé els fets abans de fer un veredicte definitiu. Sens dubte, un cas espectacular on la mediatització de la pantalla ha aconseguit en la societat.

Amic de radicals sevillistes

Un dels defensats per l'advocat, José María Aguilar, és un membre destacat dels Biris Norte, la penya radical del Sevilla, va començar a relacionar-se amb Martínez després d'una discussió entre el grup i el president del club, i amic de l'advocat, José María del Nido. En el conflicte, el lletrat es va posicionar al costat dels radicals, iniciant una relació que roman fins avui.

Després de la seva detenció, el mateix Aguilar va ser l'encarregat de cridar a Martínez, identificant-se com a membre de la penya sevillista i explicant-li la situació. Després de comentar l'esdeveniment i veure la viabilitat d'aquest, l'advocat va acceptar el cas, convertint-se en un dels protagonistes del succés que té més d'un any de contínua història i polèmica.


Comentaris

envia el comentari