L’aerolínia de baix cost més mal valorada de totes

Segurament l’has utilitzat alguna vegada i no t’estranya descobrir que encapçala la llista de les pitjors companyies aèries

La pesadilla de las compañías aéreas.
El pitjor malson de les aerolínies | Pixabay

Algunes companyies aèries ofereixen uns preus molt competitius que fan que puguem viatjar a un cost molt baix i constitueixen un gran avantatge per a tots els viatgers que no volen gastar massa diners. Moltes d’aquestes aerolínies, a més a més, disposen d’un servei i d’una qualitat que s’assembla molt a la de les seves companyes més costoses.

Ara bé, n’hi ha diverses que no poden vantar-se d’un bon servei i que compten amb una qualitat directament proporcional al seu cost. Tens ganes de descobrir la companyia de baix cost més mal valorada per volar? Continua llegint per descobrir-ho!

 

La pitjor aerolínia de baix cost europea

Amb l’augment de la popularitat de les companyies aèries ‘low-cost’, també s’ha incrementat la competència per tal de presentar els preus més econòmics. Però... a canvi de què?

Skytrax és una consultora que du a terme exàmens i classificacions de les companyies aèries, tenint-ne en compte els serveis prestats però també l’eficiència i el grau de seguretat que ofereixen els seus vols. Entre les diverses aerolínies de baix cost que volen al continent europeu n’hi ha tres d’especialment mal valorades: flybe, Ryanair i Wizz Air. Ara bé, quina és la pitjor de les tres?

La companyia AirHelp Score també es dedica a efectuar classificacions a nivell planetari sobre la qualitat de les companyies aèries i ho fa centrant-se en el confort que ofereixen, en la puntualitat dels seus vols i en la gestió que fan de les reclamacions. Dins de les seves llistes, però, només en trobem una de les 3 que acabem d’esmentar entre les 5 aerolínies més mal valorades: es tracta de la companyia irlandesa Ryanair.

Els usuaris de la coneguda aerolínia de baix cost també avalen aquest resultat: prova d’això és que l’organització FACUA - Consumidors en Acció va conduir una enquesta dins de la campanya #aerofraudes que va comptar amb la participació de 3.289 passatgers. El 45,4% d’usuaris van afirmar que Ryanair era l’aerolínia amb la qual s’estimaven més no viatjar.

La compañía irlandesa es una de las más criticadas por los usuarios.
L’aerolínia irlandesa causa molts maldecaps a un gran nombre de passatgers | Wikimedia Commons

Per què es diu que és la pitjor companyia aèria?

Som conscients que Ryanair és l’aerolínia amb una oferta tarifària més econòmica de tota Europa, però quins elements fan que estigui tan mal considerada per volar-hi?

La reputada empresa Skytrax li confereix unes puntuacions que ens donen moltes dades sobre els errors de la coneguda companyia de baix cost. En concret, la seva valoració qualitativa només obté una estrella pel que fa als costos de facturació als aeroports, als càrrecs addicionals que implica el sobrepès de l’equipatge, a la franquícia de l’equipatge de mà, a la informació i al servei durant els retards i, finalment, al tracte del personal quan s’arriba. A més, també rep una mala puntuació pel que fa al servei de la tripulació.

Pel que fa a la valoració que AirHelp  Score du a terme de la companyia irlandesa, encara que obté un bon resultat a nivell de la puntualitat dels vols, la qualitat de l’aerolínia només rep 6 punts de 10 i les reclamacions es puntuen molt baix, quedant-se amb un pobre 0,8. Aquesta avaluació es basa en l’examen que la coneguda empresa consultora du a terme de les reclamacions, sense obviar la manera en què es controlen les reclamacions de compensacions quan hi ha retard basant-se en la quantitat de reclamacions sense aprovar o en el temps que els cal per processar els pagaments.

Las políticas de equipaje de Ryanair son lo más criticado.

El més mal valorat de Ryanair són les seves polítiques d’equipatge | Pixabay

Política d’equipatges nova i molt controvertida

Sense cap mena de dubte, un dels aspectes més mal valorats pels clients de l’aerolínia és la seva franquícia que s’aplica a l’equipatge de mà i els costos extra que es poden arribar a abonar després d’haver adquirit els bitllets. Però, a més a més, per si no n’hi hagués prou, des del 15 de gener d’aquest any s’ha començat a aplicar una política d’equipatges nova que ha despertat moltes crítiques i que ja et vam explicar en aquest article.

I és que Ryanair ja no ofereix la possibilitat de portar a sobre dues peces d’equipatge de mà com feia fins fa poc: ara només es pot pujar a l’avió amb una única peça petita, si no és que es paga una tarifa extra per obtenir l’embarcament prioritari. Aquest servei complementari que et permet poder pujar dos embalums a dalt de l’avió costa 5 euros suplementaris si s’agafa en el moment de fer la reserva, o 6 euros si es compra posteriorment i fins a dues hores abans que surti el vol.

La resta d’equipatge de mà es facturarà a la porta d’embarcament de franc i s’haurà de recollir a la cinta d’equipatges quan l’avió arribi a l’aeroport de destinació. Ryanair ha ampliat el pes màxim que poden tenir les maletes facturades i ha abaixat els preus per facturar les maletes que pesen fins a 20 quilos, amb l’objectiu d’animar els seus usuaris a facturar l’equipatge.

Com que els seus vols van normalment molt plens i no hi ha prou espai a la cabina, pujar dues peces d’equipatge de mà a dins l’avió acabava ocasionant molts problemes que l’aerolínia s’estima més evitar amb l’adopció d’aquestes noves mesures. Així, amb aquesta nova mesura es persegueix l’objectiu de fer més ràpid tot el procés d’embarcament i de prevenir els retards que solien originar-se a l’hora d’enlairar-se, però els clients freqüents no l’han rebuda amb gens d’entusiasme.


Comentaris

envia el comentari