L'avís definitiu del Cap de l'Exèrcit als independentistes

Fernando Alejandre s'ha mostrat molt ferm amb les seves idees i ha assegurat que no és un tema que s'hagi de passar per alt

Fernando Alejandre, Jefe de Estado Mayor de las Fuerzas Armadas

Fernando Alejandre, Cap d'Estat Major de les Forces Armades | Cedida

El Cap d'Estat Major de les Forces Armades, general d'Exèrcit Fernando Alejandre, creu que la crisi de Catalunya és «el desafiament més gran» a la democràcia espanyola i recorda que la història ha demostrat que, arribat el cas, els espanyols i amb ells els seus militars saben defensar el país i la Constitució. Alejandre ha escrit una tribuna al diari 'ABC', amb motiu del Dia dels Caiguts per la Pàtria. En ella realitza un repàs dels desafiaments als quals s'enfronten les Forces Armades i reconeix que no pot passar per alt la situació de Catalunya ara que «sembla que a poc a poc les aigües tornen al seu llit i els poders que conformen l'Estat de Dret lideren la resposta».

«I ho faig recordant el jurament que vaig renovar el passat 28 de març en assumir el meu càrrec com a Cap de l'Estat Major de la Defensa quan, a més de lleialtat al rei, vaig reafirmar el meu compromís de guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat», explica. El general assegura que va assumir el seu càrrec «des de la tranquil·litat», la «total» confiança en les institucions i la «seguretat que les Forces Armades són conscients i coneixedores de la missió que Espanya els ha encomanat i des de la disciplina i el sentiment de deure» que els caracteritza.

En aquest punt, recorda que «la història demostra» que, arribat el cas, els espanyols i amb ells les seves Forces Armades saben «defensar la Nació». «Per això que ningú ho dubti: sempre estem preparats per, quan se'ns reclama, respondre com ha assenyalat la nostra ministra, 'amb la responsabilitat deguda i exigida, amb la raó, amb la llei i l'amor al nostre país'», avisa. Alejandre fa en el seu article un homenatge als militars que han perdut la vida «per Espanya» i celebra que les Forces Armades treballen diàriament en defensa de la «seguretat i independència» d'Espanya.

Segons ha subratllat, això és el que fan els 3.000 militars desplegats en setze països en missions a l'exterior, a més dels quals a Espanya «desenvolupen les seves comeses de vigilància i defensa» dels espais de sobirania i es preparen per assegurar que, quan se'ls requereixi, estan en condició de reaccionar «de forma eficaç». Aquesta activitat la desenvolupen en un context de «pau sense precedents» a Europa encara que el nombre i la varietat de riscos i amenaces «han augmentat de forma exponencial». És per això que les Forces Armades han de comptar amb plans per enfrontar-se a totes les contingències possibles, segons emfatitza Alejandre.


Comentaris

envia el comentari