IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'empresa del broker català Josef Ajram tanca l'any amb una rendibilitat negativa

Molts experts en el sector van assegurar, en els seus inicis, que Ajram Capital es convertiria en una de les empreses més exitoses

El bróker español Josef Ajram en una imagen de achivo.
El broker català Josef Ajram en una imatge d'arxiu | josefajram.es

Un dels brokers més famosos del nostre país, Josef Ajram, està passant per un moment econòmic complicat. I és que la seva empresa, el sicav Ajram Capital, no li està donant les millors notícies, ja que ha quedat molt afectada per la caiguda del 2% de l'Ibex 35 aquest 2017. 

Ajram Capital ha tancat l'any amb una rendibilitat de tan sols 7,40%, tot això tenint en compte que en el seu primer, el 2016, any va aconseguir arribar al 9,32% de rendibilitat. Tal com informa el diari 'ABC', l'empresa del conegut broker no ha aconseguit posicionar-se entre les millors del nostre continent, i han estat diversos els motius. 

Un negoci menys exitós del que s'esperava

En un primer moment tot feia pensar que el negoci d'Ajram es convertiria en un dels més exitosos, però la realitat és ben diferent. La seva empresa ha tancat el 2017 amb una rendibilitat negativa del 10,99%, rebaixant la totalitat del saldo dels seus dos anys d'activitat en un 2,69%. 

Josef Ajram realizando una de sus conferencias.
Josef Ajram en una de les seves conferències | M.G.

 

La inestabilitat política li ha causat pèrdues

El principal motiu d'aquests decebedors resultats tenen a veure amb la situació política a Catalunya. Els seus beneficis i la rendibilitat s'ha reduït, en gran part, per la inestabilitat política al nostre país, sobretot després del referèndum de l'1-O, de declaració unilateral d'independència, i la posterior aplicació de l'article 155 i la convocatòria d'eleccions per al 21 de desembre. 

Amb tot, aquest nou any podria resultar beneficiós per al broker, que podria veure com l'Ibex 35 registra un creixement del 3%, tal com asseguren alguns. El motiu és que l'economia espanyola comença a recuperar-se de forma relativa, tot i que encara perillen els pressupostos de l'Estat, una situació que podria perjudicar novament els negocis d'Ajram. 


Comentaris

envia el comentari