L'ibuprofèn i altres medicaments antiinflamatoris augmenten el risc d'infart o ictus

Segons un estudi, tant els pacients que sofreixen alguna malaltia cardíaca com els que no, poden veure's afectats

El Ibuprofeno aumenta el riesgo de sufrir infarto o ictus
L'ibuprofèn és un dels medicaments que augmenta el risc de patir un infart o un ictus| CatalunyaDiari.cat

Des de fa uns anys, diversos investigadors de l'àmbit mèdic adverteixen que alguns medicaments antiinflamatoris augmenten el risc de patir un infart al cor. Dins d'aquests medicaments es troba un dels més utilitzats per tot el món, l'ibuprofèn, però també el dexketoprofèn, el diclofenaco el naproxén, entre altres. Tots antiinflamatoris, no esteroides, també coneguts com a AINE.

A mesura que passa el temps, es van realitzant més estudis en el mateix sentit per poder anar actualitzant la informació, així ho recull ‘El Español’. Recentment, un estudi de la ‘Food&Drugs Administration’ (FDA) d'EUA ha deixat veure que cada vegada hi ha més evidències que aquests medicaments augmenten el risc d'infart, així com d'accident cerebrovascular o ictus.

En el recent estudi s'ha pogut comprovar que aquest risc augmenta tant per a pacients amb malalties cardíaques o amb factors de risc cardiovascular com per a pacients que no els tenen. A més l'informe determina que les dosis preses i el temps durant el qual es prenen també influeixen en el risc. Com més dosi i més temps prenent-les més probabilitat hi ha de patir algun dels problemes especificats.

En concret, els pacients amb malaltia cardíaca tenen més risc de patir un ictus o un infart si prenen aquest tipus de medicaments, els AINE, ja que augmenten el risc de patir insuficiència cardíaca. De fet s'ha pogut comprovar que prenent aquests medicaments, el risc de morir el primer any després d'haver patit un infart augmenta respecte a si no es prenen.

Cal destacar que entre aquests medicaments no es troben el paracetamol, el metamizol o l'aspirina, ja que no són antiinflamatoris. De fet, se sap que aquesta última pot tenir efectes beneficiosos després d'haver patit un infart al cor o un ictus.


Comentaris

envia el comentari