L'OCU adverteix que els torrons sense sucre no són menys grassos ni menys calòrics

L'organització ha volgut desmentir els mites més freqüents sobre aquest producte

Imagen de turrones
Imatge de torrons. | Blog de la tenda de Torró Ramos

L'OCU, com a representant dels consumidors, no ha volgut deixar passar l'oportunitat que brinden aquestes dates nadalenques per desmentir diverses mentides sobre els productes típics del Nadal.

Especialment, l'OCU ha volgut recalcar molt els torrons, encara que, per extensió, les seves conclusions també poden extrapolar-se a polvorons i succedanis.

Dues grans mentides han estat desmentides

L'OCU recull tots els mites i llegendes sobre aquests aliments i després d'estudiar-los detingudament comprovar els seus ingredients i els seus valors nutricionals ha arribat a la conclusió que les mentides més grans circulen al voltant dels torrons sense sucre.

Es tracta de versions modernes dels típics torrons clàssics de tota la vida, als quals se'ls redueix de forma significativa la càrrega de sucre, fet que els fa més «saludables» per un determinat i molt específic grup poblacional, tal com explica el ‘Huffington Post’.

L'origen d'aquestes mentides és incert, tot i això, poden derivar de la desinformació i del propi interès d'alguns fabricants. La tendència és creure que aquests tipus de torrons són, a més de reduïts en sucre, també reduits en grassa i molt menys calòrics. Però realment, no és ni una cosa ni l'altra. 

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha decidit estudiar la composició nutricional d'aquest tipus de torró i l'ha comparat amb la versió tradicional explicant que «el primer té una mitjana d'un 4,5% més de grassa i tan sols un 11% menys de calories».

En realitzar la comparació amb el gramatge total i comparant els resultats entre tots dos productes, les conclusions són evidents: els torrons sense sucre només tenen 54 calories menys de mitjana respecte als torrons tradicionals.

Estudio nutricional de los turrones
Estudi nutricional dels torrons. | OCU

 


Comentaris

envia el comentari