ÚLTIMA HORA

Barcelona i Lleida podrien passar a la fase 3 abans del 22 de juny

La Beguda Alta, el poble de Catalunya que té tres ajuntaments diferents

El president de la Mancomunitat ha explicat que la divisió territorial comporta problemes administratius
Entrada al municipi de la Beguda Alta | Cedida

La Beguda Alta un poble de Catalunya que té tres ajuntaments i tres consells comarcals diferents. Els seus carrers pertanyen als municipis de Masquefa, a l’Anoia; Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat; i Sant Llorenç d'Hortons, a l’Alt Penedès. Xavier Boquete, alcalde de Masquefa i president de la Mancomunitat de la Beguda Alta, explica que els tres municipis estaven dividits, i això comportava molts problemes administratius.

Un dels principals inconvenient que ha solucionat la Mancomunitat és la recollida de les escombraries, ja que se n’encarregava Masquefa, però cada veí havia de pagar al seu poble. Així doncs, com Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç no les recollien, no pagaven aquest servei. Per aquest motiu, alguns de Masquefa es negaven a pagar, i, tot i que tots gaudien del mateix servei, només pagaven els d’un municipi. Afortunadament, el problema s’ha solucionat, i ara tothom paga el mateix, sigui del poble que sigui.

 

Una altra dificultat dels habitants de la Beguda Alta és que quan hi ha eleccions municipals, cada partit té tres candidats, un per cada municipi. A més, Sant Llorenç té un codi postal diferent de la resta de pobles i, per tant, el carter no és el mateix al dels altres carrers. Boquete ha explicat que «han millorat, ja que ara som de tres municipis, però abans érem de quatre». A més, «han arreglat la disfuncionalitat territorial entre els veïns de la zona i ara els impostos es paguen a cada municipi». 

 

D’altra banda, ha destacat que «estan intentant posar una solució a la disfuncionalitat territorial de la Beguda, i ja tenim una proposta ferma perquè passi a ser un únic municipi». També ha informat que, si bé és possible aconseguir-ho en un any, el primer pas és fer que només sigui d’un municipi. Més endavant, els veïns hauran de decidir a quina comarca volen pertànyer, sempre en funció del poble. Comentaris

envia el comentari