IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La carta d'un pare al seu fill transexual

Jake Ralston va néixer noia, com a Maddy, i el seu pare li dedica aquestes paraules

Jake i el seu pare, en una imatge recent. Foto: NPR

«A mesura que anava creixent, Maddy defugia de les coses tradicionalment femenines. "Si em regales una nina per Nadal, li vaig a tallar el cap", em va advertir en una ocasió. Es negava a portar la faldilla de l'uniforme del col·legi, preferia els pantalons caqui. Es va convertir en una 'marimacho' total abans de començar l'institut. Era una nena maquíssima d'ulls blaus, però li era igual. Preferia anar a pescar durant hores enlloc d'anar al centre comercial amb les altres noies. Em va dir que volia ser un noi».

Tot i les seves paraules, el pare explica que va interpretar-ho com una frase innocent. Tot i això, en créixer, les noies de l'institut li van començar a fer 'bullying' i deien que era lesbiana, una condició sexual que el pare també creia. Al cap d'uns mesos va sortir amb un noi, amb qui no va durar gaire, i més tard ho va fer amb una noia, però tampoc no era del tot feliç i van tallar la relació.

La noia va estrènyer els llaços amb el seu pare, amb qui compartien aficions esportives. Amb tot, però, la noia seguia desorientada, sense saber què fer, havia perdut la seva mare i havia hagut de canviar-se d'institut. 

«Crec que no vaig parar gaire atenció quan Maddy em deia fa uns anys que ella sentia que era un noi, que era transexual. Clar, clar, ets un noi, pensava jo. Estava segur que no era més que una fase. Després de tot, havia passat per molts moment difícils. La seva mare havia mort. Havia hagut de canviar-se de col·legi. Ella no tenia ni idea de qui era. Però la veritat era que jo no tenia ni idea de qui era ella. O que ho volia negar».

El famós presentador explica com va acceptar el canvi de sexualitat de la seva filla, que des de fa mig any pren hormones i fa pocs dies que s'ha sotmès a una operació de canvi de sexe. El pare assegura que se sentirà orgullós del seu fill, Jake, tal com en el seu dia va emocionar-se en veure néixer Maddy.


Comentaris

envia el comentari