La CGT convoca vaga el 28 de juliol a Renfe i Adif

CatalunyaDiari.cat

La vaga de Renfe i Adif afectarà totes les línies de servei de Rodalies Catalunya. | Cedida

La Confederació General del Treball (CGT) ha convocat una vaga per aquest pròxim divendres, 28 de juliol, en Adif i Renfe, després d'«esgotar» totes les vies de negociació amb ambdues empreses, a les quals atribueix una falta de resposta davant la «falta de futur» d'ambdues companyies i per «posar en dubte» la continuïtat del ferrocarril com a servei públic. En un comunicat, el sindicat afirma que les raons que li porten a convocar una nova vaga de 23 hores per al dia 28 de juliol (des de les 00.00 fins a les 23.00 hores) no són noves, sinó que es tracta de reivindicacions col·lectives que no troben resposta per part de les diferents direccions de Renfe i Adif i generen «incertesa» entre el col·lectiu de treballadors.

Així mateix, CGT exigeix solucions en matèria d'ocupació i la qualitat d'aquest, compromisos que garanteixin el servei públic del ferrocarril, frenar les «contínues externalitzacions» de les càrregues de treball i plantejar sortides de treballadors d'aquestes empreses «dignes» a través de mecanismes com la jubilació parcial amb contracte de relleu. «En definitiva busquem acabar amb l'immobilisme de les organitzacions per aconseguir velles reivindicacions, mantenir els drets adquirits i recuperar els perduts davant l'acció privatitzadora d'ambdues empreses i de successius governs, després de molts anys de lluita dins d'un sector essencial per al desenvolupament d'un país», subratlla el sindicat.

Paral·lelament, la vaga convocada comportarà canvis a Catalunya que calen ser recordats. Rodalies prestarà serveis mínims durant la jornada de protesta de 23 hores del pròxim divendres, tal com informava el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies aquest matí de dimarts 25 de juliol. La decisió implicarà una prestació del servei del 66% en hores punta, de les 6 hores a 9.30 hores i de les 17 h a les 20.30 h. Durant la resta del dia els serveis tindran un 33% de prestació. La vaga afectarà totes les línies de Rodalies Catalunya sense cap excepció. Per obtenir més informació podeu consultar la pàgina web oficial de l'organització.


Comentaris

envia el comentari