La comunitat gitana s'uneix contra Cuatro per l'emissió del programa 'Gipsy Kings'

Amenacen amb pressionar als anunciants del programa com ja es va fer amb 'La Noria'

El programa segueix la història de quatre famílies gitanes | Cuatro

El Consell Estatal del Poble Gitano ha fet públic un manifest en què mostra el seu descontentament amb el programa de Cuatro, 'Gipsy Kings'. L'associació acusa l'espai de tractar de manera «frívola» la seva comunitat: «Volem reiterar, amb cert fàstig, el nostre rebuig davant aquest tipus d'iniciatives que utilitzen de manera frívola i morbosa la imatge social que ja està marcada del nostre poble i, especialment, de les dones gitanes. Aquestes pràctiques contribueixen a la solidificació dels estereotips, prejudicis i sentiments col·lectius cap a centenars de milers de persones corrents, de carn i ossos, que lluiten per tirar endavant com les altres: les persones gitanes», expliquen.

En opinió d'aquest consell, del que formen part diverses ONG: «La transmissió d'una imatge estereotipada i negativa de la comunitat gitana té uns efectes perversos a curt, mitjà i llarg termini en la vida quotidiana de moltes persones gitanes, ja que juga un paper clau en la perpetuació de situacions de discriminació». Els signants del text incideixen també en què aquesta temporada remarca «encara més els enfocaments que pretenen ser humorístics o que a vegades remarquen o ridiculitzen la forma d'expressar-se o els seus coneixements. També, novament, la repercussió en xarxes socials d'aquestes emissions té un important protagonisme, multiplicant-se i exacerbant-se els continguts 'antigitanos'».

L'associació ja va fer un comunicat similar el 2015, però aquesta vegada han decidit ser més agressius i han iniciat una campanya anomenada 'Telecinco i Cuatro: Per què insulten a les gitanes? #NoALosGipsyKings3' que pretén fer un enviament massiu de peticions als anunciants del programa perquè retirin la publicitat a Mediaset. La llista de marques és molt llarga: Samsung España, Iberdrola, Nissan, Axe, The Phone House, Mutua Madrileña, Antonio Banderas (colònia), Momondo, Puleva Omega3, Dentix, La gula del Norte, Mapfre, EDreams, Citroën, Renault, Banco Sabadell, Multiópticas, Marlene, BBVA, Nintendo, Pantene, Scholl, Danacol, Arriaga Asociados, Schär, ING Direct, Solan de Cabras, Vicks Vaporub, 21 Buttons, Hyundai, Nintendo, Hugo Boss (colònia), Carrefour, Nivea, Paradontax, Knorr, Nestlé, Eucerin, Ralph Lauren, Shisheido, Tic Tac caramelos, Ariel... i les conseqüències podrien ser milionàries per Mediaset.

Cal recordar que la cadena ja va viure un boicot similar amb els anunciants de 'La Noria', cosa que va suposar la cancel·lació del programa per les milionàries conseqüències que va tenir.


Comentaris

envia el comentari