La coneguda Bruixa d'Or de Sort reparteix un quart premi i tres cinquens

L'administració ha venut més de tres milions de dècims per aquest sorteig

El propietari de la Bruixa d'Or, Xavier Gabriel, celebrant els premis repartits avui | Twitter

La Bruixa d'Or de Sort, l'administració de loteria més popular de Catalunya, ha tornat a ser una gran protagonista del sorteig de Nadal. Aquest 2016 ha venut més de tres milions de dècims i ha repartit un quart premi —el número 59444— i tres cinquens amb els números 68981, 91917 i 19152, del qual ha venut quinze sèries que equivalen a un total de 900.000 euros de premi.

  

  

El fundador de la Bruixa d'Or és Xavier Gabriel i, a més de ser l'home que ven més loteria a Espanya i Europa, és un empresari de gran èxit. La seva història es remunta a la seva època universitària. Els seus pares eren els propietaris de l'estanc del poble i quan ell va marxar a estudiar a Lleida, li enviaven diners en un sobre que sempre anava acompanyat d'un dècim de loteria, segons recull El Español. Sembla que aquest fet va marcar el seu futur i l'any 1986 va muntar l'administració de loteries de Sort.

La primera alegria va arribar l'any 1994, quan la Bruixa d'Or va entregar un premi de 10.000 milions del número del sorteig del 'Niño'. Casualment, diverses persones van retornar el bitllet perquè no l'havien pagat i quan va tocar el beneficiari d'aquella fortuna era Gabriel, qui en lloc de quedar-se els diners els va donar a aquests compradors. A partir d'aquest moment la seva fama no ha parat de créixer fins a acumular llargues cues al voltant de l'administració per aconseguir un dels seus preuats números.

 

Des que va iniciar aquest negoci, Gabriel i la seva família ja han repartit més de 800 milions d'euros de premis i aquest any no podia ser l'excepció. La sort ha tornat a somriure a la Bruixa d'Or i ha pogut repartir diners d'un quart premi i dos cinquens. Sembla, doncs, que la llegenda d'aquest petit poble del Pallars Sobirà segueix ben viva i l'any que ve milers de persones tornaran a fer centenars de quilòmetres per aconseguir un número.


Comentaris

envia el comentari