URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

La conferència sobre el referèndum a Brussel·les va costar al Govern més de 100.000 euros

La xifra ha quedat confirmada amb la publicació al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC)
Carles Puigdemont durant la conferència | CatalunyaDiari.cat

 

El 24 de gener d'aquest 2017, el president Puigdemont, Oriol Junqueras, vicepresident, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, es van desplaçar fins a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les per oferir la conferència «The catalan referendum», sobre el procés català. Ja llavors molt mitjans i partits es van interessar pel cost que havia tingut aquesta acció, i el Govern n'havia donat una xifra aproximada. Ara, com recull 'Crónica Global', el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) relfecteix la quantitat real del cost de la conferència, 110.184,40 euros.

Segons s'explica al BOPC, aquests diners es van invertir en publicitat de la conferència a diversos mitjans internacional com 'Financial Times', 'Frankfurter Allgemeine Zeitung', 'Le Monde', 'Le Soir', 'Il Corriere della Sera' i 'Se Standaard'. Sobre aquesta inversió, la Generalitat sosté que no hi ha prevista la promoció de cap altre acte sobre la realitat política, econòmica i social del país, i que per tant, està justificada.

 

Pel que fa al cost de l'organització de la conferència, Raül Romeva sosté que van ser els tres eurodiputats, Josep Maria Terricabras, Jordi Solé i Ramon Tremosa els qui van encarregar-se de tots els aspectes necessaris per realitzar-la. Com ara reservar la sala, enviar les invitacions, informar les oficines de Protocol i del president del Parlament Europeu, i també es van fer càrrec de la traducció.