IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

La CUP-Poble Actiu denuncia les despeses pagades amb diners públics per part d'alguns grups polítics

Els consellers van passar factures de dinars, sopars i viatges, per valor de més de 20.000 euros

El 4 d'abril del 2016 un dels membres del Govern de l'AMB va gaudir d'un dinar de 101,60 euros. | Cedida

Un sopar de 101,60 euros que va gaudir el 4 d'abril un dels membres de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a càrrec de la institució, és una de les despeses «poc ètiques» que ha denunciat avui dimarts, 27 de juny, la CUP-Poble Actiu. El grup polític assegura que diferents consellers de l'AMB han pagat sopars, dinars, viatges i reunions amb diners públics, amb un valor de més de 20.000 euros, des del 2016. Segons informa 'elDiario.es', el grup assembleari va poder conèixer que determinats grups polítics passaven les factures dels seus àpats a la institució. Entre ells es troben PDECat (antiga CiU), Entesa (de l'espai dels comuns i d'altres), PP i PSC. Així mateix, el PDECat va passar factures de menjars i reunions de treball per valor de 3.675 euros.

El grup corresponent a Entesa va protagonitzar el pas de factures que sumaven un total de 3.806 euros. D'altra banda el PP ho va fer per valor de 213 euros, i el PSC, que només ho va fer amb un dinar, per valor de 43 euros. Entre tots, 7.719 euros fora de les dietes i subvencions que ja rebien, i que teòricament estaven pensades per fer front a aquest tipus de despeses. El grup metropolità Entesa passava aquestes factures que corresponien majoritàriament a reunions de treball amb els seus consellers. En aquestes juntes se servien aperitius pel valor de 13 euros per persona. «Aquests dinars estan emparats amb les seves corresponents factures, amb un informe on diu què s'ha tractat a les reunions i com a despeses protocol·làries de Govern de l'AMB, del qual Entesa forma part», ha explicat la CUP-Poble Actiu.

A banda d'això, cal sumar les targetes de les quals disposen tres persones amb un pes polític en la institució. És el cas del vicepresident i alcalde de Cornellà, Antoni Balmón (PSC), el vicepresident de Transport i Mobilitat i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda (PSC), i el gerent de l'entitat supramunicipal, Ramon M. Torra. Entre ells van protagonitzar despeses per valor de 12.700 euros, entre les quals figuraven menjars i viatges.

Les factures dels consellers superaven els 200 euros. | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari