La desaparició de tres programes històrics marca el tancament de temporada a TV3

'Els matins', 'Espai Terra' i 'Divendres' cediran les seves franges horàries a nous formats a partir de setembre

El programa 'Espai Terra', presentat per Tomàs Molina i Irma Pina, també deixarà d'emetre's | CCMA

Aquest divendres s'emetran, per últim cop, tres programes clàssics de la graella de TV3. Segons el diari 'Ara', el tancament de la temporada regular per donar pas a la programació estiuenca, suposarà l'adeu definitiu a 'Els matins', 'Espai Terra' i 'Divendres', els formats que fa més anys que formen part de la graella del canal autonòmic. El primer a acomiadar-se serà el programa més longeu de tots: 'Els matins', que es va estrenar durant la diada de Sant Jordi del 2004, i que ha aconseguit mantenir-se en antena durant catorze temporades. El programa es va crear per substituir l'informatiu 'Bon dia Catalunya', i va permetre al canal públic reforçar el seu matinal, fins llavors dedicada a la retransmissió d'altres espais. La seva durada va anar variant al llarg dels anys entre les cinc i les sis hores, així com els presentadors. Josep Cuní, creador i primer director del format, Ariadna Oltra, Lídia Heredia o Helena Garcia Melero són només alguns dels que han passat pel plató del programa.

'Els matins' va guanyar l'Ondas al millor programa informatiu l'any 2005, i ràpidament es va convertir en líder d'audiència. El màxim el va assolir la temporada 2010-2011, l'última amb Josep Cuní al capdavant, amb una mitjana de 117.000 teleespectadors i un 21,1% de quota de pantalla. Des de llavors, ha anat baixant, de forma imparable, tot i l'intent de TV3 per convertir l'espai en una barreja entre informatiu i magazín amb la incorporació d'un tercer presentador, Carles Costa. A partir de setembre hi haurà novament separació entre l'informatiu i el magazín, amb un nou programa, encara sense títol, i que presentarà Lídia Heredia, per després donar pas al nou programa de Núria Roca, 'A tota pantalla', i posteriorment el renovat 'Telenotícies comarques' de Núria Solé. 

Els dos programes ocuparan la franja d''Espai Terra', que també deixarà d'emetre's després de vuit anys. Dirigit per Tomàs Molina des de la seva estrena, l'any 2009, el programa ha aguantat cinc temporades, fins que l'any 2014 va abandonar la seva franja de tarda per ocupar el de l'històric 'El medi ambient'. Tot i que aquest any ha anat a la baixa, la temporada passada a aconseguir els seus millors resultats, però la cadena ha decidit que els seus continguts s'incorporin a 'A tota pantalla'. Pel que fa al vespre, després del recent comiat de 'La Riera', 'Divendres' també deixarà d'emetre's després de vuit temporades. L'espai va tocar fons aquest any, amb tan sols un 8,5% de 'share' i 121.000 espectadors. A partir del setembre, 'Tarda oberta', el nou programa de Ruth Jiménez i Vador Lladó, ocuparan el seu buit. Un fi de cicle que demostra que TV3 està decidit a recuperar-se, després d'haver perdut el seu històric lideratge a Catalunya, davant Telecinco i Antena 3.


Comentaris

envia el comentari