IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La DGT es planteja que els reincidents en alcohol i drogues no condueixin fins que estiguin rehabilitats

També estudia premiar els bons conductors amb nous incentius

La Direcció General de Trànsit (DGT) està satisfeta amb els resultats de la implantació del carnet per punts, ja que la sinistralitat en les vies espanyoles s'ha vist reduïda. Malgrat aquest optimisme, vol seguir rebaixant aquesta xifra sense canviar la llicència però sí amb petites modificacions. Així doncs, segons 'La Información', Javier Villalba, sotsdirector general adjunt de Normativa de la DGT, ha assegurat en una jornada sobre el permís per punts que «les solucions de fa deu anys valen en part. La societat ha canviat i la mobilitat també».

D'aquesta manera, entre les opcions de canvi més destacades que contemplen es troben les infraccions que avui en dia ja se sancionen amb punts com ara el cas de la reincidència per alcohol i drogues d'alguns conductors. En aquesta línia, Villalba ha explicat que «la mesura es queda curta» i la persona que cometi aquests delictes ha d'anar a rehabilitació amb especialistes. «L'alcohol i les drogues són un problema social. La competència de Trànsit és únicament que no condueixi i hauran de ser els especialistes mèdics els que iniciïn la rehabilitació [...] mentre tingui un problema, el més important és que no condueixi perquè és un problema per a ell i pels altres», va assegurar Villalba.


D'altra banda, també s'ha plantejat la col·laboració entre altres països i l'intercanvi transfronterer. Malgrat aquest enduriment per als reincidents, volen premiar els bons conductors encara que no es plantegen donar-los més punts. Una de les opcions que tenen entre mans és debatre que siguin les companyies asseguradores els que els premiïn mitjançant una compensació econòmica.


Comentaris

envia el comentari