La DGT es proposa reformar el sistema de carnet per punts

1.138 persones han mort des de principi d'any a les carreteres espanyoles

S'ha produït el primer repunt de la sinistralitat en dotze anys.| Cuenca112

 

2016 ha estat un any especialment negre a les carreteres espanyoles, ja que s'ha produït el primer repunt de la sinistralitat en dotze anys, unes xifres terribles que obliguen a les institucions a replantejar el sistema de regulació del tràfic a Espanya. La DGT i la Fundació Abertis han parlat sobre això en una roda de premsa recent on a més s'ha presentat un nou estudi sobre la seguretat viària i els joves. En vista de l'alta sinistralitat, la Direcció general de trànsit es planteja canviar el sistema de carnet per punts, ja que pel que sembla no està tenint cap efecte sobre la mentalitat dels conductors.

El repunt de mortalitat es deu a diversos motius, en primer lloc pel menor ús del cinturó, el consum de drogues i l'alcohol i en segon lloc per l'augment dels desplaçaments: entre un 5% i un 6%. Gregorio Serrano, director de la DGT, afirma que «Aquest pacte per la seguretat viària ha de posar sobre la taula quines mesures fan falta perquè el carnet per punts segueixi sent un sistema útil per a la reducció de la sinistralitat. La DGT és plenament conscient que hem de parar-nos a avaluar i a dir el futur del carnet per punts i, per a aquesta missió, escoltarem i veurem dades. La decisió ha d'estar basada en dades objectives».

D'altra banda, l'organisme encarregat del tràfic al nostre país demana la col·laboració dels conductors. «No podem fer-ho tot nosaltres» afirmen «Estem disposats a afrontar 2017 com un any clau perquè hem de posar-nos d'acord amb les forces polítiques per dissenyar un bon pla de seguretat viària». És molt difícil reduir les xifres de sinistralitat en el conjunt d'Espanya, però entre tots podem aportar si conduïm amb precaució i responsabilitat.


Comentaris

envia el comentari