La DGT incrementarà els controls d'ITV i crearà un historial del cotxe per conèixer el seu estat

Es donarà un termini als tallers perquè s'adaptin amb la tecnologia informàtica adequada

La DGT incrementarà els controls d'ITV. | Arxiu

Trànsit engegarà una campanya per controlar si els vehicles han passat la ITV a través dels lectors de matrícules instal·lats en les entrades i sortides de les ciutats i en altres punts de la xarxa viària. A més, crearà el que es podria anomenar com historial 'mèdic' del vehicle per conèixer el seu estat, com així ho ha anunciat aquest matí el director general de Trànsit, Gregorio Serrano.

Serrano ha explicat que una de les seves prioritats és renovar el pla del vehicle per posar l'accent en el seu manteniment. D'aquesta forma, una de les mesures serà la creació d'un historial del vehicle, que inclou les seves reparacions, accidents en què s'ha vist implicat i altres qüestions relatives al seu manteniment per poder conèixer el seu estat. Aquest pla de manteniment no serà obligatori i se sustentarà en una plataforma tecnològica que recollirà les fulles del taller digitalitzades que registren totes les operacions que es fan al cotxe. El problema està en el fet que molts tallers no compten amb la tecnologia informàtica adequada i per això mateix, es donarà un termini perquè s'adaptin.

Per conscienciar als conductors de la necessitat de passar la ITV, Trànsit desplegarà una intensa campanya d'una setmana de durada que es repetirà de forma periòdica. Tal com ha explicat Serrano, es tracta de fer un pas més i no només es controlarà a través dels radars, sinó també amb els lectors de matrícules que hi ha instal·lats als voltants de les carreteres i altres punts de la xarxa viària.


Comentaris

envia el comentari