La DGT instal·larà fins a 200 noves càmeres per tal de detectar infraccions al volant

Els conductors captats per les càmeres hauran de pagar una multa de 200 euros i perdran tres punts del carnet

Captura d'una càmera de la DGT | DGT
 
 

La DGT ha instal·lat 200 càmeres ocultes noves per «enxampar» aquells conductors que utilitzin el mòbil al volant o que no portin posat el cinturó de seguretat. Aquesta mesura està enfocada a reduir el nombre de morts al volant, xifra que ha incrementat aquest últim any. Les càmeres estaran amagades en els panells informatius de les carreteres convencionals —ja que és el lloc on més accidents es produeixen— i podran detectar automàticament les infraccions de tots els ocupants del vehicle.

D'aquí poc, ja s'activaran les càmeres però la fase inicial serà de prova. Els infractors rebran un avís en forma de carta, on es comunicarà l'obligació de complir amb la normativa viària. S'espera que les sancions comencin coincidint amb l'operació sortida de Setmana Santa, ja que se solen registrar milions de desplaçaments per tot el país. Els conductors multats a causa de les infraccions detectades per aquestes càmeres hauran de pagar 200 euros i perdran tres punts del permís de conduir.

Inicialment, el ministre de l'Interior va anunciar que els usuaris podrien trobar al web de la DGT la localització de les càmeres, però segons 'El Confidencial', Trànsit ha optat per informar només dels trams on estan instal·lades i no del punt quilomètric exacte.


Comentaris

envia el comentari