IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

La falta de metges obliga una família de Montcada i Reixac a esperar set hores per poder certificar la mort d'un parent

Els ambulatoris no obren a la nit des del 2011 i el municipi només compta amb una ambulància

Ambulància del SEM | Cedida

Una família de Montcada i Reixac ha hagut d'esperar durant set hores que un metge pogués decretar la mort d'un parent, segons informa Crónica Global. Les urgències dels ambulatoris no obren a les nits des del 2011, provocant molts problemes pels habitants del municipi que les necessiten com en aquest cas.

«Una persona d'edat avançada amb una malaltia oncològica va morir a la una de la matinada. Però com al poble no hi ha urgències nocturnes, no hi havia cap metge que pogués certificar la defunció. La família va haver de vetllar el cos durant set hores a casa seva fins que un metge va començar el seu torn habitual a l'ambulatori» explica el representant de Taula per la Salut, la plataforma que ha denunciat el cas. La família està valorant la possibilitat de presentar una queixa formal pels perjudicis causats.


Tanmateix, aquest només és un dels problemes que es troben els habitants de Montcada i Reixac davant d'una atenció sanitària deficient al municipi. Taula per la Salut també denuncia que només hi ha una ambulància de les dues que van demanar. El SEM explica que «es tracta de motius operacionals. Montcada va quedar amb una ambulància perquè pertanyia al lot de Barcelona ciutat».

L'associació Taula per la Salut demana que els ambulatoris tornin a obrir durant les nits i que s'ampliï el nombre d'ambulàncies. També exigeixen que augmentin la quantitat de metges al CAP, que es comenci a fer atenció domiciliaria i que es disposi d'un equip radiològic de major qualitat. «No es pot continuar esperant explicacions mentre s'estan produint morts, danys i patiments» denuncia Taula per la Salut.


Comentaris

envia el comentari